KBK-profilen andas inte ut än: "Ingenting är klart"

Tre dundersköna poäng. Kisas seger med 2–0 borta mot Vikingstad i helgen innebär att laget med största sannolikhet räddar nytt kontrakt i fyran. "Det ser bra ut, men ingenting är klart", säger Kisas Christian Simonsson.

Christian Simonssons Kisa BK tog tre viktiga poäng mot Vikingstad och har goda möjligheter att klara nytt kontrakt i fyran.

Christian Simonssons Kisa BK tog tre viktiga poäng mot Vikingstad och har goda möjligheter att klara nytt kontrakt i fyran.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-30 12:00

Det är en mäktig vändning som Kisa BK har svarat för i höst. Efter att ha stått på noll poäng efter elva omgångar och varit helt uträknade så har laget lyft sig rejält. Segern mot Vikingstad borta med 2–0 i söndags betyder att KBK tagit 17 poäng på sina tio senaste matcher.

– Hade vi haft samma trupp från försäsongen och framåt är jag övertygad om att vi hade kunnat vara på den övre halvan i den här serien, säger Christian Simonsson som är en av alla tidigare KBK-profiler som har gjort comeback och sett till att laget fått sitt lyft.

Matchen mot Vikingstad avgjordes med två mål i första halvlek.

– Zack Öst och Ahmed Ayub gjorde våra mål. Sedan fick vi en spelare utvisad i början av andra. Då fick Vikingstad ett stort spelövertag, men jag tycker ändå att vi försvarade oss riktigt bra och släppte knappt till några chanser. Vi borde snarare ha kontrat in något mål till, sa Simonsson som tyckte att alla spelare i laget kämpade berömvärt men gav ett extra plus till mittbacken Magnus Johansson.

Inför sista omgången är laget nia i serien och behöver en poäng hemma mot LBK Gottfridsberg för att säkra nytt kontrakt på egen hand. Annars kan de förlita sig på att LiU slår Sturefors eller att Derby tappar poäng mot Vikingstad.

– Vi har ett väldigt bra utgångsläge, men jag ville ändå inte ta ut något i förskott. Derby behöver vinna och ta in elva plusmål. Underligare saker har hänt i idrottens värld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!