KBK-tränaren avfärdar rykten om kris: "Trott på det hela vägen"

Degradering från division 3 med en massiv spelarflykt som följd. Nu är frågan hur Kisa BK står sig inför helgens premiär i fyran? "Visst är truppen lite tunn fortfarande och i år är det främsta målet att bygga upp en ny struktur i klubben som ska ge god skörd på sikt", säger KBK-tränaren Alexander Holmberg.

Kisa BK åkte ur trean förra säsongen och har haft stor omsättning på spelare sedan dess. I det nya lagbygget blir spelare som Maslah Mohammad Muhiyadin, David Ganbrant och Lukas Lindberg viktiga.

Kisa BK åkte ur trean förra säsongen och har haft stor omsättning på spelare sedan dess. I det nya lagbygget blir spelare som Maslah Mohammad Muhiyadin, David Ganbrant och Lukas Lindberg viktiga.

Foto: Magnus Strömsten/Privat

Fotboll2024-04-18 15:30

AVSPARK 2024

33 spelare gjorde minst en match i A-laget för Kisa BK förra säsongen. Nu är bara en handfull av dem kvar i årets trupp och det ställer förstås stora frågetecken. 

Att truppen är i det tunnaste laget har inte minst visat sig på försäsongen där KBK visserligen genomförde Östgötacupens gruppspel, men sedan tog det nästan en månad innan genrepet i form av en sista träningsmatch mot Åby kunde genomföras i lördags (0–3).

– Vi har en tunn trupp. Så är det. Det har räckt att några spelare fått förhinder och då har vi inte fått ihop lag till tilltänkta träningsmatcher. Nu har vi ändå fyllt på med ett par spelare. Bland annat har Lukas Lindberg och Maslah Muhiyadin kommit hem från Horn respektive Rimforsa. Vi har ett par killar till på ingång. Den sista pusselbiten som saknas är en forward som kan bidra med mål.

Du har aldrig varit orolig för att Kisa BK ska få ihop lag och kunna fullfölja säsongen?

– Det har aldrig varit någon tanke på det varken från min sida eller de som jobbar runt laget i klubben. Vi har trott på det hela vägen.

Samtidigt är Holmberg långt ifrån nöjd med hur spelarmarknaden fungerar.

– Det är kaos i fotbollen i division två, tre och fyra. Många klubbar i tvåan dammsuger de lägre divisionerna på spelare, säger han.

Trots de tuffa förutsättningarna ser tränaren inte någon fara för att KBK ska bli ett strykgäng i fyran.

– Jag tror att vi kan vara ett av lagen som är med och slåss om det i en väldigt jämn serie på förhand. Samtidigt så är det viktigaste för oss att bygga upp ett nytt lag i år med en ny struktur så att vi kan skörda på sikt. 

Hur ska ni göra det?

– Jag vill bygga ett starkt kollektiv och låta spelarna utvecklas genom bra träning, säger Holmberg som nyligen fått förstärkning i ledarstaben.

– Ahmed Altawil blir assisterande tränare. Han är en jättebra kille och vi har samma syn på fotbollen.

 Kisa spelar premiär hemma mot Sturefors/Hjulsbro B på söndag. Två veckor senare väntar årets match.

– Det blir en tuff start på säsongen, men det känns väldigt inspirerande att komma igång. Att derbyt mot Rimforsa kommer tidigt blir roligt. Hoppas att det blir en riktig folkfest.

Resultat 2023

Kom tia i division 3 med 16 poäng på 22 matcher och blev degraderade.

Målsättning 2024

– Det stora målet är att bygga upp en ny struktur i klubben som är hållbar på lång sikt. Sedan vill vi absolut vinna matcher och vara med så högt upp som möjligt.

Seriefavoriter

– Det är en väldigt jämn och svårtippad serie. Det är fyra-fem lag som är med och gör upp om det och jag hoppas att vi kan vara ett av dem. 

Försäsongen

– Vi vann tre av fem matcher i gruppspelet av Östgötacupen. Sedan fick vi stå över några träningsmatcher på grund av att truppen var lite tunn. Vi fick ändå till ett genrep mot Åby senast och det såg bra ut spelmässigt. Vi släppte tre mål på fasta situationer då.

Heta nyförvärv

– Meysan Jooya kan bli en riktig gamechanger för oss med sina kvalitéer.

Nyckelspelare

– David Ganbrant är absolut viktig för oss som den stora motorn på mittfältet. Hannes Blomberg är också en fruktansvärt skicklig spelare med bra driv.

Stjärnskott

– Muad Mahamud Muhiyadin och Ahmed Ayub är duktiga och utvecklingsbara spelare.

Seriepremiär

21/4: Sturefors/Hjulsbro B hemma på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!