KBK-tränaren: "Det känns fantastiskt kul"

Kisa, Finspång – eller kanske Västra Husby? Med tre omgångar kvar är östgötafemman en rysare. Vi har kollat läget med KBK-tränaren Greger Johansson inför avgörandet.

Kisa BK har skaffat sig ett bra utgångsläge i division 5.

Kisa BK har skaffat sig ett bra utgångsläge i division 5.

Foto: Marcus Johannesson

Fotboll2020-09-18 16:05

Just nu ser tabellen ut så här:
1) Kisa 18
2) Finspång 18
3) Västra Husby 15

KBK har sex raka segrar och den imponerande målskillnaden 21–2. Men Finspång är alltså inte mycket sämre. De har också vunnit alla matcher hittills, med 20–6 i målskillnad.

Eftersom det bara är ettan som går upp i division 4 har vi en spännande avslutning framför oss. Inte minst med tanke på att Kisa och Finspång möts i den sista matchen...

– Det känns fantastiskt kul att vi går in i slutomgångarna med en skön känsla. Det är bra närvaro och bra fart på träningarna. Det märks att killarna är taggade, säger KBK-tränaren Greger Johansson som flaggar för att det kan uppstå ytterligare en plats i division 4.

– Jag ska inte säga för mycket, men min känsla är att en Linköpingsklubb försvinner nästa år vilket kan göra att även tvåan går upp om poängsnittet är tillräckligt högt.

Kisa har värvat hårt den här säsongen. Hur viktigt är det att ni går upp i fyran?

– Föreningen har en vilja att kliva uppåt. Det är inget att hymla om. På några års sikt vill Kisa vara ett division 3-lag, vilket det finns bra förutsättningar för.

– Samtidigt är det viktigt att inte sväva iväg i tankarna. Det kan låta lite barnsligt, men det gäller att ta en uppgift i taget. Vi måste vara här och nu. Jag tror att förra matchen mot Kenty var en bra tankeställare för spelarna. Då låg vi under i halvtid och fick kämpa hårt för segern. 

På papperet har Kisa en tuff avslutning, med matcher mot fyran Tallboda (H), tvåan Västra Husby (B) och så avslutningsvis Finspång på hemmaplan.

– Det är nu som vi verkligen får se var vi står. Det är skönt att ha två av matcherna på hemmaplan. Där har vi varit starka, säger Greger Johansson.

Han förfogar över en skadefri trupp. Däremot har Joakim Bronow flyttat till Gävle.

– Det är synd för oss. Jag gillade hans spelstil.

Hur blir det med det tänkta nyförvärvet Matheus Garcia Fernandes från Brasilien?

– Det har varit många olika turer. Det senaste svaret från förbundet är att han inte får spela med Kisa under hösten, trots att han tillhör oss. Jag vet inte riktigt varför. Vi har överklagat det beslutet. Vi gjorde en expressövergång för att klara 1-septemberregeln och trodde att allting var klart.

– Förbundet var själva med i den processen, men någonting har strulat på vägen. Jag räknar inte med honom i avslutningen. Däremot kan det vara ett bra tillskott till nästa säsong, säger Greger Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om