Keane kritiserar lagen som vek sig för Fifa

De sju europeiska VM-lagen borde trotsat Fifa och burit den uppmärksammade "One Love"-bindeln i VM-premiärerna. Det säger den irländske fotbollsprofilen Roy Keane.

Englands lagkapten Harry Kane bar inte "One Love"-lagkaptensbindeln i premiären mot Iran – fel väg att gå menar Roy Keane.

Englands lagkapten Harry Kane bar inte "One Love"-lagkaptensbindeln i premiären mot Iran – fel väg att gå menar Roy Keane.

Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Fotboll2022-11-22 12:15

– Jag tycker att spelarna kunde ha gjort det i första matchen. Ta bestraffningen. Det hade skickat en signal. Sedan i andra matchen går man vidare och bär inte bindeln, säger Keane i ITV.

Keane tar lagkaptenerna i England och Wales som exempel:

– Jag tycker det var ett stort misstag. Både (Harry) Kane och (Gareth) Bale borde ha burit bindeln – oavsett vilket tryck de hade på sig utifrån och från de egna förbunden – och stått för det de tror på, säger Keane.

Tanken var att lagkaptenerna i England, Wales, Belgien, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Schweiz, skulle bära kaptensbindlar med sloganen "One Love", en markering för att främja mångfald och inkludering.

Då satte Internationella fotbollsförbundet (Fifa) ned foten och hotade med gult kort till lagkaptenerna om bindeln användes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!