Kessié frälste Barça – avgjorde El Clásico

La Liga-säsongen är långt i från över. Men frågan är om inte Barcelona redan har säkrat ligatiteln i Spanien.

Raphinha kramar om Barcelonas matchvinnare: Franck Kessié.

Fotboll2023-03-19 23:07

Efter 2–1 mot Real Madrid i El Clásico på Camp Nou toppar Barça tabellen på 68 poäng, 12 före Real Madrid med 12 matcher kvar att spela.

Matchvinnare?

Inhopparen Franck Kessié tryckte in segermålet på tilläggstid.

Dessförinnan hade Barcelona fått en tuff start med ett självmål i nionde minuten.

Gästernas Vinícius Júnior tag sig hela vägen fram till kortlinjen, skickade in ett inlägg som via Ronald Araújos huvud ställde målvakten Marc-André ter Stegen.

Ledningen stod sig fram till slutet av halvleken, då Sergi Roberto tog vara på en rörig situation i Real Madrids straffområdet och såg till att bollövertaget ledde till ett kvitteringsmål.

Real Madrids Marco Asensio, inbytt i 76:e, hade i slutet en boll i nät men fullträffen dömdes bort efter VAR-granskning.

I stället blev det Barcelonas Kessié som avgjorde.