Stark brasseprägel på Kisa 2023

På torsdagen blev Alberis da Silva klar för en fortsättning som tränare i Kisa BK. På fredagen gick klubben ut med att en trio brassespelare också är klara. "Vinicius Rodrigues och Mauricio Fagotti är två spelare som vi vet är duktiga. Lucas Zanette är också en spännande spelare med fart och teknik", säger ordföranden Mattias Ganbrant.

Vinicius Rodrigues är klar för spel i Kisa 2023.

Vinicius Rodrigues är klar för spel i Kisa 2023.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-11-25 14:12

Vinicius Rodrigues var en del av Kisas lag som vann division fyra 2021. Han gjorde ett stort avtryck med sin fina teknik och vassa skott och inlägg. Den gångna säsongen fick han bara spela i klubbens B-lag. Migrationsverkets regler hindrade honom från spel i division 3 med A-laget. Det problemet ska nu vara löst.

– Vinicius är på väg till Italien för att skaffa ett pass där och därmed anses som europeisk spelare. Han har rötter i Italien och det är skönt både för hans och klubbens del att han kan vara med igen.

undefined
Mauricio Fagotti blir kvar i Kisa kommande säsong.

När det gäller Mauricio Fagotti så var han en etablerad spelare i Kisas lag den gångna säsongen. Nu står det klart att han stannar i KBK.

– Jag vet att det har funnits intresse för honom från andra klubbar så vi är väldigt glada över att få behålla honom. Mauricio var en riktig stöttepelare i laget i år och blir viktig för oss framöver. Med tanke på att han gjort sin första riktiga seniorsäsong med oss i år så tror jag att han kan utvecklas ännu mer i framtiden, säger Mattias Ganbrant.

Den tredje brassen som är klar är Lucas Zanette. Han har varit med och tränat med KBK under hösten och är nu redo för spel.

– Han är en typisk box- till boxspelare som kan spela både ytterback och yttermittfältare. Han har en väldig speed och fin teknik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!