Kevin De Bruyne: Sverige tuffast i gruppen

Belgien har en ny lagkapten. Han heter Kevin De Bruyne och han ser Sverige som det största hotet i EM-kvalgruppen. –De är alltid solida och vet hur de ska spela, säger 31-åringen.

Belgiens lagkapten Kevin De Bruyne under en presskonferens på Friends arena inför EM-kvalmatchen mot Sverige på fredag.

Belgiens lagkapten Kevin De Bruyne under en presskonferens på Friends arena inför EM-kvalmatchen mot Sverige på fredag.

Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Fotboll2023-03-23 21:00

"KDB" tog över lagkaptensbindeln från Eden Hazard som avslutade sin landslagskarriär efter Belgiens misslyckande i VM i Qatar, där belgarna bara blev trea i gruppen medan Marocko och Kroatien tog sig vidare till åttondelsfinal.

Det är ett annorlunda Belgien nu, menar De Bruyne.

Bland annat har "Red Devils" en ny förbundskapten i form av Domenico Tedesco.

– Det är som att komma till en ny skola med många nya klasskamrater. Jag ser mycket energi, jag känner att många här känner att de har en chans att spela och det ger dem självförtroende. Det är många unga spelare. Det är läge för dem att ta chansen också, säger De Bruyne på en presskonferens dagen innan mötet med Sverige på Friends arena.

– Sverige är alltid tufft, de spelar alltid alla turneringar, EM och VM, de håller en hög nivå. De har väldigt bra spelare. De är alltid solida och vet hur de ska spela. Det kommer bli en tuff match.

På frågan om Sverige är det tuffaste motståndet i gruppen, som även innehåller Azerbajdzjan, Estland och Österrike, svarar "KDB":

– Jag tycker att Sverige är det tuffaste laget, Österrike är inte långt efter. Men Sverige borta första matchen, med ett nytt lag, kommer bli en tuff utmaning. Jag hoppas vi förbereder oss så bra vi kan.

Vilka som är favoriter i matchen vill Manchester City-stjärnan dock inte sia om.

– Det får ni bestämma, säger han till pressen.

Sverige–Belgien har avspark på fredag 20.45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!