Kiese Thelin: "Solklart rött kort"

Malmö FF fick nöja sig med 1–1 hemma mot Elfsborg. Efter den heta seriefinalen ansåg MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin att Boråslaget borde ha fått en man utvisad. –Det är solklart rött kort, säger han.

Elfsborgs Rasmus Alm jublar efter 1–1-kvitteringen borta mot Malmö FF.

Fotboll2020-08-30 19:35

Efter 1–1 i seriefinalen i Malmö är avståndet mellan MFF och Elfsborg fortsatt sju poäng, men Häcken kunde via segern mot AIK ta klivet upp som ny tvåa och är sex poäng efter skåningarna.

– Vi försöker inte fokusera på tabellen. Det blir farligt. Vi tar match för match och tar det därifrån, säger MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin.

TT: Men ni är nöjda över er position nu?

– Ja, men det handlar mer om var vi är när det är slut, säger Kiese Thelin.

"Solklart rött"

MFF borde nog ha fått spela närmare 75 minuter med en man mer på planen. I den 24:e minuten satte Elfsborgsmittbacken Joseph Okumu axeln mot Kiese Thelins hals, men domaren Glenn Nyberg nöjde sig med gult kort.

– Jag tycker att det är solklart rött kort. Linjedomaren såg det inte. Han stod några meter ifrån, men han såg inte. Jag behöver kanske skrika som att jag har dött eller något, då hade det kanske blivit rött, säger Malmöanfallaren och fortsätter:

– Han (Okumu) vet själv att det är rött kort. Han ville komma och ge mig handen, men jag ville inte. Jag sade att det var rött. "Ja, jag vet", sade han.

För andra matchen i rad fick MFF en drömstart. När laget i torsdags gick vidare i Europa League-kvalet via 2–0 hemma mot polska Cracovia satte Jo Inge Berget ledningsmålet efter 22 sekunder.

Mot Elfsborg tog det 25 sekunder för lagkaptenen Anders Christiansen att skicka in 1–0-målet. Annars var det gästerna som skapade de främsta chanserna under den första halvleken. Till slut kunde Rasmus Alm även kvittera till slutresultatet 1–1.

– Vi kom inte upp i den nivå vi vill i första halvlek. Sedan i andra är det bättre, men sett till chanser är det väl rättvist med 1–1. Vi får se helheten och nu går vi in i landslagsuppehållet med många positiva prestationer, säger Kiese Thelin.

Samma startelva

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson har roterat flitigt under allsvenskan i år, men nu valde han att starta med exakt samma elva som i torsdagens Europaspel. Det dröjde även till den 80:e minuten innan han gjorde sitt första och enda byte i matchen.

Laguttagningen förvånade inte Isaac Kiese Thelin.

– Vi gjorde det bra i den matchen och det var inga problem. Jag kände mig pigg och vi kände oss pigga. Det där sitter bara i huvudet, säger han.

Nu tar allsvenskan ett landslagsuppehåll och de första matcherna i omgång 19 spelas den 9 september.