Kif Örebro bröt Djurgårdens hemmasvit

Djurgården var obesegrat på Stockholms stadion i årets damallsvenska fram till mötet med Kif Örebro. Då bröt bortalaget både sin egen förlustsvit och hemmalagets hemmasvit efter en 1–0-seger.

Kif Örebro kunde jubla efter sin första seger på fyra damallsvenska matcher borta mot Djurgården.

Fotboll2020-08-08 17:20

Djurgården hade två segrar och två oavgjorda fotbollsmatcher på Stockholms stadion före lördagens damallsvenska möte med bottenkonkurrenten Kif Örebro.

Men den obesegrade hemmasviten är nu bruten sedan Kif Örebros finländska landslagsanfallare Heidi Kollanen gjort matchens enda mål i den 17:e minuten.

Bortalaget, som i och med segern bröt en tre matcher lång förlustsvit, var även nära att utöka till 2–0 i andra halvlek. Men anfallaren Karin Lundins långskott tog i Djurgårdens ribba.

Trepoängaren, Kif Örebros första på bortaplan sedan 2–0 mot Umeå för en månad sedan, tog laget upp från tionde till sjunde plats i en haltande tabell. Djurgården föll från nionde till tionde.