Kinna vill ha revansch mot VIF

Kinna IF var obesegrat och låg tvåa. I den sjunde omgången åkte man till Vimarvallen - och föll 0-2. Och sedan? Två poäng på sex matcher. - Vår formsvacka har varit lite för lång, säger tränaren Mikael Persson inför dagens hemmamatch mot Vimmerby IF.

Fotboll2011-08-19 22:02

Kinna IF inledde säsongen strålande och var länge med i toppstriden. Det är man inte längre. Efter att ha inkasserat seriespelets första förlust på Vimarvallen (2-0 efter två sena mål av Rickard Thuresson) har det gått käpprätt åt... ja, nedflyttningsstriden.
Kinna har inte vunnit på åtta matcher, och bara plockat två poäng sedan den där förlusten i Vimmerby då man missade en straff vid ställningen 0-0.
- Det var där det vände. Hade vi satt straffen hade det kanske blivit en annan match, men i andra halvlek var det inget snack om saken. Vimmerby är ett stabilt, hårt arbetande lag med hög moral, säger Mikael Persson och fortsätter:
- Vi fick några tunga skador (lagkaptenen Magnus Nilsson Allén, Rares Bota och Jeton Avdija) i slutet på våren och det gjorde att vi tappade lite. Nu har de kommit tillbaka men det har tagit några veckor för dem att komma i form. Samtidigt har vi tappat lite självförtroende, inte haft något flyt och blivit lite ängsliga. Det är den förklaringen jag har.

"Vi får se upp"
Kinna gjorde en bra match mot Halmia förra helgen (0-1) och borde nog ha fått med sig en poäng.
- Men det är målen som räknas och på slutet har vi inte fått de enkla mål som vi fick i början.
Laget ligger åtta i tabellen med en målskillnad på knapra 15-16. Till den negativa kvalplatsen skiljer bara fyra poäng.
- Vi har ett stort poängbehov och det borde göra att vi är lite mer taggade, menar Persson som under sommaren har fått förstärkning i mittfältaren Elvir Ramadani som ifjol representerade Gunnilse.
- Han är så pass duktig att han är given. Det är en offensiv kantspelare.
Hur ska ni besegra Vimmerby?
- På hemmaplan måste vi försöka spela vårt eget spel och vara väldigt fokuserade på egen tredjedel. Vi får se upp i djupled och med deras spelvändningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!