Kisa BK chanslösa i cupen: "Lite för stressade"

Tre bonusstraffar, hemmaplan och ett motståndarlag som haft det tufft i serien. Skulle Kisa BK kunna dra nytta av det i kvartsfinalen av Östgötacupen hemma mot FC Linköping City? Nej. "Det är inget snack", säger KBK:s tränare Greger Johansson efter 2–7 på hemmaplan.

Linköping City visade klass i cupmötet med Kisa BK. Nu är KBK:s säsong över.

Linköping City visade klass i cupmötet med Kisa BK. Nu är KBK:s säsong över.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-10-27 21:44

På förhand var det nog få som trodde att Kisa BK skulle kunna störa division 1-laget Linköping City i cupmötet. Kanske att KBK-spelarna hade hopp – men det släcktes snabbt. 

Gästerna behövde knappt fyra minuter på sig att ta ledningen på Kisa IP. I mitten av den första halvleken kom också 0–2.

– Linköping är väldigt bollskickliga och har bra speed i laget. Inför matchen pratade vi om att göra det trångt på vår planhalva, men även våga äga lite boll och släppa den över ett och två tillslag, säger Greger Johansson, tränare för KBK. 

Det fanns en liten livlina...eller tre stycken, närmare bestämt. KBK hade tillgång till tre bonusstraffar i och med att man spelade i division 4 den gångna säsongen – och alltså var tre divisioner nedanför Linköping City. 

KBK valde att använda sin första straff kort efter gästernas 0–2-mål. Skyttekungen Abdi Said klev fram, men hans låga straff räddades.

– Min inställning är att hålla på straffarna så långt som möjligt. Men där kände jag att det inte fanns något läge att vänta med straffen längre, säger Greger Johansson.

När 0–3 kom med tio minuter kvar till paus valde hemmalaget att använda sin andra bonusstraff. Vinicius Rodriguez stegade fram – men även hans straff räddades. Noterbart är att även han valde att skjuta lågt.

– Det är konstigt. Jag visste att deras målvakt var duktig efter backen och sa att vi skulle slå dem högt. Ändå slår vi de två första straffarna lågt, säger KBK-tränaren.

Linköping gjorde 0–4 innan paus. KBK tog då sin tredje straff och den här gången fick hemmalaget göra mål, tack vare Hampus Härnström. 

Hade ni bestämt innan matchen att ha tre olika straffskyttar?

– Nej, utan jag hade bestämt vem som skulle ta förstastraffen och sen ville jag se lite hur det utvecklade sig. 

Bortalaget gjorde både 1–5 och 1–6 i den andra halvleken innan Daniel Malmström Arnesson reducerade för KBK. Linköping avslutade målfesten med ett sista mål i den 77:e minuten, vilket fastställde slutresultatet till 2–7. 

– Vi gör en liten uppryckning i andra halvlek men jag tycker också att vi är lite för stressade emellanåt och att vi kunde ha vågat lite mer än vad vi gjorde. Sen är det inget snack idag (läs onsdag), vi möter ett lag som är och som ska vara bättre än oss.

Abdi Said och hans Kisa BK fick jaga mycket boll mot ett spelskickligt division 1-lag.
Abdi Said och hans Kisa BK fick jaga mycket boll mot ett spelskickligt division 1-lag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!