Kisa BK gör nysatsning inom seniorfotbollen

Kisa BK avslutade precis ännu en säsong i division fem. Nu har klubben beslutat sig för att göra en ordentlig satsning på seniorfotbollen. Samtidigt kan skyttekungen Albert Kargbo snart bli klar för KBK igen.

Robert Wass, med i seniorgruppen i Kisa BK, förklarar vad KBK:s nysatsning innebär.

Robert Wass, med i seniorgruppen i Kisa BK, förklarar vad KBK:s nysatsning innebär.

Foto: Erica Månsson

Fotboll2019-10-11 18:00

Under tisdagkvällen gick Kisa BK ut med nyheten om att man värvat Marcus Oskarsson Johansson till kommande säsong. I samband med det så skrev man följande på sin hemsida: "Kisa kommer att göra en nysatsning på seniorfotbollen som kommer slå fullt ut 2023".

Robert Wass, en del av seniorgruppen i Kisa BK herr, förklarar närmare vad det innebär:
– Vi har tagit beslut om att vi inte kan harva kvar så som vi gör nu. Kort och gott så gör vi en satsning inför där vi tycker att vi ska vara, men sedan får vi se vart det leder, säger Robert Wass.
Vad är målsättningen då?
– Vi har inte satt något speciellt mål att vi ska spela där eller där just det året. Men planen är att satsningen ska börja ge utdelning år 2023.

Satsningen innebär att KBK rustar upp runt om laget.
– Det gäller att rusta upp olika faciliteter och planeringen runt laget för att ha ännu bättre förutsättningar. Omklädningsrummet rivs ut helt nu och det kommer att bli ett nytt omklädningsrum, det är redan påbörjat. Sedan kommer det bli lite justeringar med andra småsaker, säger Wass.

Under fredagen blev det klart att Kisa BK:s talang Hampus Härnström lämnar laget för Gullringens GoIF. Han är en av många KBK:are som lämnat för just Gullringen.
Vad betyder det för er att Härnström lämnar?
– Det är ett tråkigt tapp och vi trodde väl inte riktigt att han skulle lämna efter att vi hade pratat med honom senast. Men det är hans val, säger Wass.
Vad kan ni göra för att behålla fler spelare?
– Självklart så är det något som är en del av den här satsningen. Är man från trakten här så ska Kisa BK vara förstaalternativet. Vi får se hur det utvecklar sig med åren, men det är ett mål och en strävan.

I början av nästa vecka ska KBK presentera ett nytt ledarteam för kommande säsong. Men en annan mycket positiv nyhet är att skyttekungen Albert Kargbo närmar sig en comeback i Kisa BK.
– Det kommer troligtvis bli så att han spelar här. Det är några grejer som ska klaffa bara.
Vilka grejer?
– Dels så måste vi kolla flyg och andra praktiska saker så att han kan komma hit, dels så måste han få sitt green card i USA så han kan få åka fram och tillbaka. Han har fått besked om att han kommer att få sitt green card men han har inte fått det i fysisk form ännu.
När kan det bli helt klart med honom?
– Det hänger inte på oss så det är svårt att säga. Det kan vara imorgon eller om en månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!