Kisa BK jagar framgång i cupen: "Lägger stor vikt"

Om Kisa BK vinner torsdagens cupmatch mot seriekollegan Sturefors väntar spännande motstånd i nästa omgång. Då ställs man mot division 2-laget Mjölby AI FF. "Det hade varit kul att få möta ett sånt gäng", säger KBK-tränaren Greger Johansson.

Kisa BK ställs mot seriekollegan Sturefors i Östgötacupen.

Kisa BK ställs mot seriekollegan Sturefors i Östgötacupen.

Foto: Arkivbild

Fotboll2021-08-05 09:00

Östgötacupen inleddes med en 2–1-seger mot Kenty för Kisa BK:s del. Nu ställs man mot Sturefors IF, som håller till i samma division 4-serie som KBK. 

– Kul att komma igång igen. Jag är nöjd med hur det har sett ut den senaste tiden och det har varit bra fart på träningarna, säger Kisas tränare Greger Johansson inför torsdagens hemmamatch. 

Förutom Philip Wahl och nyförvärvet Daniel Arnesson, som båda är på semester, och skadade Kevin Gaines har Johansson hela truppen tillgänglig.

– Det känns som att vi har en bra bredd i truppen och kan rulla på lite folk. Sen tycker jag ändå att vi ska kunna orka kombinera cupspel med seriespel, säger Johansson.

Hur viktig är cupen för er?

– Jag som fått vara med och spela en final som tränare tycker att cupen är rolig. Vi vill gå så långt som möjligt och lägger ändå stor vikt vid den. Sen är det extra kul att vinnaren i vår match får möta Mjölby (division 2) i nästa omgång. Det hade varit kul att få möta ett sånt gäng. 

Vad vet ni om Sturefors?

– De spelade 1–1 hemma mot LSW i seriepremiären, vilket är starkt. Sen är det ett lag som till vardags spelar på naturgräs, så vi hoppas ha en fördel av vårt konstgräs.

Även om KBK:s division 4-serie drar igång till helgen så dröjer det till den 14:e augusti innan de själva får spela om poäng igen. Då möter man Rimforsa i ett extremt intressant derby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!