Kisa BK tvingas ställa in populära event

Kisa BK tvingas ställa in den planerade Fotbollsskolan samt ungdomscupen Sandströms Cup som skulle ha hållits i sommar. "Det handlar om respekt", säger Morgan Wass i KBK:s styrelse.

Sandströms Cup i Kisa ställs in i år. Detsamma gäller Fotbollsskolan.

Sandströms Cup i Kisa ställs in i år. Detsamma gäller Fotbollsskolan.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-04-16 16:00

Nej, det blir varken någon Fotbollsskola eller någon Sandströms Cup i Kisa i år. Klubben har valt att ställa in de båda eventen med anledning av coronaviruset covid-19. 
– Fotbollsskolan är en sak men när det kommer till cupen så är det mycket förberedelse inför den. Vi hade inte bjudit in några lag än eftersom vi hade en misstanke om att vi skulle kunna hamna i den här situationen, säger KBK:s Morgan Wass och fortsätter:
– Sandströms Cup lockar minst lika mycket föräldrar och mor- och farföräldrar som ungdomar.

Att spela cupen på något annat datum är inte aktuellt.
– Det blir svårt att klämma in en sådan cup när – eller om – allt nu drar igång igen i sommar. Vi får helt enkelt sikta på nästa år. Det handlar om respekt mot andra som är mer utsatta, säger Wass.
Vad innebär det här för Kisa BK rent ekonomiskt?
– Tanken med Fotbollsskolan är att det ska bli en plus/minus-affär för oss. Oftast blir det dock minus eftersom vi satsar mycket på mat, gästspel och så vidare. Däremot ryker det mer pengar nu när Sandströms Cup ställs in. Visst, det blir minusposter i budgeten men det är ingen kris på något sätt.

Trots de negativa nyheterna finns det också positiva nyheter: Kisapokalen är tänkt att spelas enligt plan den 18 juli.
– Den är så pass långt fram och är den äldsta pokalen som har spelats i oavbruten följd i Sverige. Vi ska försöka spela den även om vi måste anpassa oss, avslutar Wass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!