Djäklar Djerf – vilka viktiga mål på slutet!

Något har hänt. Något väldigt bra för Kisa BK. Efter mardrömsderbyt mot Rimforsa (0–7) senast hoppade KBK på segertåget igen. 4–3 borta mot Borensberg var urstarkt, eller hur Hilding Djerf.

Hilding Djerf klev fram och avgjorde för Kisa mot Borensberg.

Hilding Djerf klev fram och avgjorde för Kisa mot Borensberg.

Foto:

Fotboll2024-08-20 22:58

Nämnde Djerf spelade nämligen huvudrollen när Kisa i matchens absoluta slutskede gick från 2–2 till 4–2. Comebackande liraren satte båda de målen när han frälste sitt lag. 

Vinsten innebar att det tidigare av många utdömda laget nu har tre segrar på de fyra senaste matcherna och inte längre är jumbo i tabellen.

Hoppet om nytt kontrakt har alltså återvänt på allvar. Det är till och med så att Rimforsa kan se till att KBK går upp på säker mark om de besegrar Mjölby Södra på onsdagen med mer än två mål.

Övriga mål gjordes av Abas Shek och Robin Thuresson.

Hemmatränaren Björn Langvik var allt annat än nöjd efter slutsignalen.

– Sämsta insatsen under hela säsongen. Vi tappar en 2–0-ledning som kunde lett till en betydligt större vinstsiffra om vi hade fortsatt spela som vi ska och kan. Istället låter vi ett hungrigt motstånd skapa målchanser som resulterar i mål. Fruktansvärt dåligt och hoppas vi tar lärdom, sa han till Motala Vadstena Tidning.

Några sura miner är det däremot inte i Kisa-lägret. Assisterande tränaren Greger Lönning berättar om segerreceptet: 

– Vi bestämde inför matchen att vi skulle bjuda på så lite som möjligt bakifrån i uppspelsfasen. Vi skulle istället försöka använda Robin (Thruesson) på topp och lägga lite längre bollar på honom. Ju längre matchen gick tog vi över mer och mer. Det är en riktig kämpainsats och kul att Hilding får sätta ett par viktiga mål. Vi kom runt bra på kanterna och lyckades spela in bollarna.

Det var ett starkt sätt att studsa tillbaka på efter derbytorsken mot Rimforsa.

– Vi kan väl säga som så att vi gjorde en hel del medvetna val till den matchen. Det föll väl ut, och vi har riktigt bra go i laget. Vi har fått in rutinerade pjäser som har bidragit rejält. Skönt också för mig som 50-åring att inte behöva spela heller, skrattar Lönning.

Ni har kraftsamlat för den här veckan mot, på pappret, sämre motstånd?

– Ja, det är sista halmstrået att greppa tag i.

Många lirare i KBK tilldelas extra kredd efter vinsten.  

– Mursal (Muuse Mohamuud) började på bänken men kom in som yttermittfältare, det var då det vände för oss. Thuresson gör det bra på topp, Hilding ska lyftas, Hannes Blomberg i backlinjen gör en stabil insats och även Zack Öst, som får spela i en något ovan roll som ytterback. Efter en kvart stängde han igen den där kanten totalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!