Kisa vann viktiga bortamatchen: "Det är så vi jobbar"

Det blev en framgångsrik början på hösten för Kisa BK, som till slut besegrade Hvetlanda GIF på bortaplan med 4–1. Vi kontaktade lagets tränare Alberis Da Silva för att höra hans tankar om matchen.

Kisa BK tog en viktig seger i höstsäsongens första match.

Kisa BK tog en viktig seger i höstsäsongens första match.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-05 22:39

– Vi satte hård press redan från start och fick på så vis många bollvinster. Det var en viktig match för oss att vinna och det är tre välförtjänta poäng som vi tar med oss hem.

Hur såg matchbilden ut?

– Vi styrde mycket av spelet skulle jag vilja säga. Vi gjorde det som sagt bra i pressen och kunde göra mål efter bara knappa kvarten spelad. Däremot såg det lite svajigt ut defensivt.

Var det de defensiva bitarna som inte riktigt föll på plats?

– Ja, så var det. Vi hade lite problem i backlinjen och släppte en del onödiga bollar som blev till skottlägen för motståndarna. Men vi pratade ihop oss i omklädningsrummet under halvlekspausen och kunde sedan spela mycket bättre i den andra halvleken.

Vilka gjorde det bäst på spelarfronten då?

– Hm, jag får nog svara Junior (Kivumbi) och Hannes (Blomberg) på den frågan. Junior jagade ständigt och stod för ett briljant fotbollsspelande matchen igenom och gjorde två mål. Oskar (Olsson Grönqvist) gjorde även han ett mål och Hannes gjorde det också bra så han får ett stort plus av mig.

Vad tar ni med er inför nästkommande match mot Borens IK?

– Det är ett bra lag och spelarna där ska man inte skoja bort. Laget ligger ju tvåa i tabellen och kommer att göra allt i sin makt för att vinna mot oss. Men vi tar en match i taget, det är så vi jobbar, säger den nöjda Kisatränaren.

Den här segern innebar att Kisa BK bröt sin sju matcher långa förlust-svit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!