Kisa tappade den sista kvarten

I helgen var det matchpremiär för Kisa BK. I alla fall på stor plan. Det blev förlust med 2–1 (0–0) mot division 3-konkurrenten Hemgårdarna.

Kisa BK har flera brassar i laget. Bland annat Gustavo Borges – som debuterade i helgen och fick kaptensbindeln direkt.

Fotboll2023-02-26 16:14

Efter en jämn start på konstgräset i Linköping var det Hemgårdarna som hade det mesta och bästa av spelet i den första halvleken. Ett brasseinspirerat KBK, med nyförvärvet Gustavo Borges som kapten, låg rätt i sina positioner och satsade mest på snabba omställningar utan att skapa något nämnvärt framåt. 0–0 stod sig till pausvilan.

I den andra halvleken hade Kisa mer offensiva intentioner i sitt spel. I 58:e minuten kom också 0–1 genom Lucas Zanette, fint framspelad av Gustavo Borges. Rättvist? Nja, tveksamt. Men det var ett snyggt fotbollsmål av Kisa som spelade allt bättre efter det.

Hemgårdarna vände sedan på matchen den sista kvarten. 1–1 kom i 74:e minuten och sex minuter senare rullade den förre KBK-anfallaren Abdi Said in 2–1 på straff.

Noterbart är att Kisa hade lånat in den unge ÅFF-målvakten Theo Cederholm (Rimforsakille) till den här matchen. Frånsett en olycklig utrusning vid straffen gjorde han en bra match.