Så tänker Kisas skyttekung om framtiden

Första riktiga säsongen på seniornivå. Bara 19 år. Då pangade Adam Härnström in 14 mål i division tre. "Klart att jag måste vara nöjd med det", säger Kisas guldklimp.

Adam Härnström gjorde en kanonsäsong i KBK-tröjan.

Adam Härnström gjorde en kanonsäsong i KBK-tröjan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-05 16:50

Han kom tillbaka från Åtvidabergs juniorled till den här säsongen. Och som han gjorde det. Precis som hela Kisa BK fick Adam Härnström en flygande start på året, för att sedan ha en liten svacka. Avslutningen var på topp. 

När säsongen summerades hade Kisa med marginal fixat nytt kontrakt och 19-årige anfallaren Adam Härnström gjort målsuccé. Hans 14 fullträffar gav en femteplats i seriens skytteliga.

Hans prestationer lär inte ha gått obemärkt förbi bland andra klubbar.

Har någon klubb högre upp varit i kontakt med dig?

– Nej, jag har inte hört något än i alla fall. Däremot en klubb på lägre nivå. 

Vilken?

– Gullringen ringde mig i går (tisdag) och ville att jag skulle komma och träna med dem. Det är jag inte främmande för. Det är alltid roligt att se hur träningen är i andra klubbar, men just nu är jag inte intresserad av att spela lägre ner känns det som. Utan nu är det Kisa som är mitt fokus. Om någon klubb högre upp hör av sig så får jag ta ställning till det i så fall. Någon gång skulle jag vilja spela högre upp i seriesystemet. 

Vad känner du att du har utvecklat i år?

– Framför allt har jag tagit steg i det fysiska spelet och i duellerna. Där har jag gått framåt. Målskyttet har väl någonstans alltid funnits  där. 

Vad Sporten erfar så är Gullringen även intresserade av Kisatrion Erik Lindblad, Rasmus Bexell och Martin Höglind Stridell, som tidigare har spelat i klubben. 

Adam Härnström, Kisa BK
Adam Härnström, Kisa BK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!