Kisa förlorade stort – rysare väntar i avslutningen

Efter fyra matcher utan förlust tog det stopp för Kisa BK. Malmslätts AIK, som kom på besök till Kisa IP, var en för svår nöt att knäcka. Bortalaget vann matchen med 4–0.

Kisa BK förlorade mot Malmslätt i helgen.

Fotboll2024-09-16 10:49

Målskyttet inleddes redan i den fjärde matchminuten, och strax innan halvtidsvilan gjorde Malmslätt också 2–0.

Två ytterligare kassar kom i den andra halvleken från MAIK, i matchen som alltså slutade 4–0 till bortalaget. Noterbart är att Malmslätts Emil Hedberg gjorde hattrick.

Utöver förlusten kom ytterligare ett bakslag för KBK. I 89:e minuten tilldelades målvakten Jonatan Andersson ett rött kort, vilket innebär att han kommer saknas nästa match.

Med tre omgångar kvar att spela har Kisa 14 poäng, lika många som BK Derby, som ligger näst sist och innehar en av två nedflyttningsplatser.

Det kommer bli en riktig rysare om vilka som säkrar division 5-kontraktet. Kisa har lite bättre målskillnad än bottenkonkurrenterna, vilket kan komma att bli viktigt.