Kisa missade matchbollen – förlorade överraskande

"Ett stort antiklimax". Så sammanfattade Greger Johansson Kisa BK:s hemmaförlust med 1–2 mot LSW, där man hade chansen att säkra seriesegern.

Kisas tränare Greger Johansson fick inte fira seriesgern i helgen. Laget föll överraskande hemma mot LSW.

Kisas tränare Greger Johansson fick inte fira seriesgern i helgen. Laget föll överraskande hemma mot LSW.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-10-03 19:28

Det var upplagt för guldhattar och champagne på Kisa IP under söndagen. Kisa BK behövde bara besegra LSW IF för att säkra seriesegern i division 4. 

Riktigt så blev det inte. LSW överraskade och tog ledningen efter 20 minuter. KBK hittade inte alls rätt i sitt spel. Nerver? Ja, kanske. Åtminstone om man får tro tränaren Greger Johansson. 

– Jag upplever det lite som att vi är tagna av stundens allvar. Det är många som inte kommer upp i den nivå som jag vet att de kan, säger han. 

Hans lag fick ändå en smakstart i den andra halvleken. Daniel Malmström Arnesson satte den viktiga kvitteringen och hemmalaget var tillbaka i matchen. Två minuter senare var man ändå tillbaka på ruta ett. Hörna, flipperspel och underläge 1–2. 

– Det är synd att deras mål kommer så tätt inpå vårat. Vi hinner inte riktigt bygga upp något spel. Hade vi kunnat hålla 1–1 lite länge så hade vi nog kunnat etablera mer spel, säger Greger Johansson. 

Därefter var det Kisa som jagade, jagade och jagade. Men det var förgäves. LSW höll undan och snuvade KBK på festen. 

– Det är ett stort antiklimax. Det finns mer att önska av samtliga spelare och det känns tungt i det här läget. Men vi har fortfarande allt i egna händer, säger Johansson. 

Det stämmer. Om KBK vinner borta mot Studenterna så är man seriesegrare.

– Vi får vara tjuriga nu men sen gäller det att släppa den här matchen och tänka på nästa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!