Kisa tappade poäng: "Fly förbannad"

Kisa såg ut att gå mot en planenlig seger hemma mot Sturefors på söndagen i ledning 2–0, men fick se gästerna komma igen och kvittera till 2–2 i slutminuten. "Just nu är jag fly förbannad", sa KBK-tränaren Greger Johansson.

Daniel Malmström Arnesson gjorde mål för Kisa som tappade 2-0 till 2-2 och därmed viktiga poäng i toppstriden.

Daniel Malmström Arnesson gjorde mål för Kisa som tappade 2-0 till 2-2 och därmed viktiga poäng i toppstriden.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-05 18:19

Det blev lite tuffare för serieledande Kisa mot bottenlaget Sturefors än vad man kunnat tro på förhand. KBK tog ledningen i den 23:e minuten efter ett mönsteranfall där Philip Wall hittade Daniel Arnesson Malmström med en läcker framspelning så han kunde rulla in 1–0 enkelt.

– Vi gjorde ändå en helt okej första halvlek och har fler lägen och dessutom en boll till i mål som ingen av domarna noterade då bollen studsade ut efter att ha tagit på målburens hjul. Med facit i hand hade vi behövt det, säger Greger Johansson.

Han fick ändå se Said Ahmed utöka till 2–0 på straff sju minuter in i andra halvlek, men precis som i den senaste matchen mot Hjulsbro slog Kisa av på takten sen och bjöd in motståndarna i matchen. Sturefors fick in 2–1 i 67:e minuten och det sista som hände var att gästerna fick en frispark som slogs in i straffområdet och resulterade i 2–2.

– Det känns så onödigt att vi sätter oss i den här situationen. Vi pratade redan i halvtid om att vi skulle spela lite smartare och inte ge dem frisparkar för det var deras enda chans att skapa något i matchen på fasta situationer. Nu bjuder vi på det och agerar väldigt passivt och då blir det ett poängtapp, säger Greger Johansson som inte ville lyfta fram någon enskilds spelares insats.

– Vi kan mycket bättre än så här och det är så irriterande att vi inte visar det ute på plan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!