Kisa-tränaren efter nya tunga smällen: "Blir mentalt"

Efter 1–3 mot serieledarna Adas United har nu Kisa bara en seger på sina sex matcher i division 3. Trots söndagens tunga smäll tyckte Kisa-tränaren Patrik Karlsson att man stod upp bra mot topplaget.

 Kisa BK förlorade mot serieledarna Adas United.

Kisa BK förlorade mot serieledarna Adas United.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-14 18:33

– Jag tycker vi gör en bra match och vi står upp bra i den första halvleken och tar ledningen genom Hannes Blomberg. Sedan kvitterar de på straff men vi fortsätter att hålla uppe spelet, säger Patrik Karlsson. 

Oturen fortsatte i den andra halvleken när Kisa BK drog på sig ytterligare en straffspark, som också resulterade i mål.

– Jag har inte sett situationen i efterhand men jag tycker deras straff ser lite billig ut.

I slutet av matchen när Kisa jagade reducering var det två situationer som man tyckte skulle resultera i straff. Men domaren lät spelet fortsätta och Kisa BK fick en ny förlust på kontot. Nu har man bara en seger på de sex inledande matcherna i division 3. 

– Vi har oflyt och det känns som att det är motstuds hela tiden. Vi står upp bra och har ett jämnt spel. Men i de avgörande situationerna är det lite emot oss. Vi har inte varit sämre än något annat lag spelmässigt men det blir lite mentalt. Det är ändå serieledarna vi möter.

I nästa omgång på lördag väntar Lindö FF på bortaplan.

– Vi håller uppe modet och vi kämpar vidare. Vi har mycket folk på träningarna och det är många som tror på det vi gör, säger Patrik Karlsson. 

I söndagens match mot Adas fick ett par spelare lite extra beröm från sin tränare: Kevin Dahl, Adam Härnström, målskytten Hannes Blomberg och Yassin Abbas Adden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!