Målkungens positionsbyte blev succé: "Springer mindre"

Efter en hel karriär som yttermittfältare fick Abdi Said för två år sedan chansen som forward. Med två raka skytteligasegrar i ryggen har nu målkungen kritat på för seriefavoriten Hemgårdarna och mer mål väntas: "Fler än i fjol", säger Abdi Said.

Abdi Said har gjort 29 mål på 22 matcher under två säsonger i division 4

Abdi Said har gjort 29 mål på 22 matcher under två säsonger i division 4

Foto: Samuel Zurawski

Fotboll2022-04-14 13:07

Abdi Said har gjort 29 mål på 22 matcher under två säsonger i division 4 när han tillhört Linghem och Kisa BK. Istället för att följa med Kisa upp i trean valde forwarden att skriva på för Hemgårdarna i division fyra. 

– Tiden räckte inte till för att spela i Kisa. Valet föll på HBK efter som de spelar en bra fotboll, föreningen utvecklas hela tiden och det blåser mycket positiva vindar kring klubben just nu. 

Du borde kunna spela högre upp?

– De drömmarna hade man när man var yngre, när man fortfarande satsade. Nu är det bara roligt att spela med kompisarna.

De två senaste säsongerna har han lämnat sin plats som yttermittfältare och klivit upp som forward. Facit: två skytteligasegrar i division fyra. 

– Jag blev faktiskt forward först i Linghem. Nu är det forward som gäller, man har ju gått upp lite så det är skönt att inte behöva springa lika mycket, säger han och skrattar. 

Är Hemgårdarna favoriter till att vinna fyran i år?

– Det vet jag inte, men vi ska vara ett topplag, det är vad vi siktar på. Det blir en större utmaning nu när det är full serie, då får vi se vilka som är bäst på riktigt.

Hur många mål från dig kan vi förvänta oss den här säsongen?

– Jag hoppas på fler än förra året, jag vill inte säga något antal och jinxa mig själv nu men jag siktar på fler än ifjol, säger Abdi Said och ler.

Abdi Said valde att lämna Kisa för Linköpingsklubben Hemgårdarnas BK
Abdi Said valde att lämna Kisa för Linköpingsklubben Hemgårdarnas BK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!