Kisasonen slog till direkt: "Den satt fint"

Snacka om en perfekt comeback till moderklubben... Adam Härnström slog till direkt i seriepremiären för Kisa BK – och hade en stor roll i 2–1-segern mot Nässjö. "Det var ett jäkla gnugg, men otroligt skönt att vinna", säger han.

Adam Härnström, närmast i bild, gjorde det viktiga 1-1-målet för Kisa i premiären mot Nässjö.

Adam Härnström, närmast i bild, gjorde det viktiga 1-1-målet för Kisa i premiären mot Nässjö.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-04-09 16:44

Jämn start på matchen. Ändå hamnade Kisa i tidigt underläge i division 3-premiären. 

Nässjös ledning stod sig bara i två-tre minuter. Då var det dags för Adam Härnström att kliva in i handlingarna. Forwarden tog emot med högern, avlossade med vänstern och kunde skrika ut sin glädje. 

Ett oerhört viktigt – och snyggt – mål från Härnström, som är tillbaka i moderklubben efter sejouren i Åtvidabergs FF.

– Den satt fint, med vänstertassen. Det var ett viktigt mål för oss och för matchen i det skedet.

18-åringen inledde matchen som släpande forward, bakom Rasmus Bexell. I den andra halvleken fick han istället kliva längst upp. Oavsett var han spelade löpte han oerhört mycket och slet för laget.

Var trivs du bäst?

– Längst fram är ju min position, men jag spelar där det behövs. Jag försöker springa mycket i djupled, säger Härnström, som fick se Stephen Kigongo skjuta hem tre poäng till KBK i mitten på den andra halvleken. 

– Det var ett jäkla gnugg, men otroligt skönt att vinna. Vi står upp rätt bra för att vara premiär i division tre. Vi försöker spela vårt spel, men Nässjö gör det tufft för oss. Samtidigt vågar vi ändå tro på det vi gör. Jag tror att Nässjö underskattade oss lite inför, så kändes det i alla fall. Därför var det extra skönt.

Nu är övriga lag i serien åtminstone förvarnade...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!