Kisitu frälste Vimmerby IF

Vimmerby IF:s herrar fick äntligen jubla efter två raka förluster. Derbyt mot mittenlaget Högsby IK slutade 3–2 till hemmalaget.

Vimmerby IF tog sin första höstseger mot Högsby under lördagen.

Fotboll2018-08-18 15:56

VIF hade förlorat sina båda matcher för höstsäsongen (mot Tord och Myresjö/Vetlanda) och såg ut att vara inne i en rejäl formsvacka. Men på lördagen slog man sjundeplacerade Högsby och hakade på i toppen av division tre igen.

Matchen slutade 3–2 till VIF. Mohammad Jafr Mostafa och Adam Kisutu 2 gjorde målen för hemmalaget. Kisitu kom in med knappa halvtimman kvar Högsby ledde med 2–1 och frälste VIF med två mål.

I 89:e minuten kom han förbi på vänsterkanten och placerade in 2–2. Bara minuten senare fick VIF en frispark precis utanför straffområdet som Kisitu klev fram och lade in otagbart för Högsbymålvakten.

Kaos utbröt på slutet när en Högsbyspelare och två VIF-spelare, Mohammad Jafr Mostafa och Jonathan Fält Öhr, blev utvisade.