Sent mål kostade viktiga poäng för Hägerstad

En poäng. Som mycket väl kunde ha varit tre. Hägerstads Arvid Borell var ändå ganska nöjd efter 2–2 hemma mot Vadstena. "Det är alltid surt att släppa ett sent mål, men vi var tillbakapressade i andra så det kom inte helt oväntat", sa han.

Arvid Borell ställer in siktet och gör 1-0 för Hägerstad. Det blev till slut 2-2 mot Vadstena.

Arvid Borell ställer in siktet och gör 1-0 för Hägerstad. Det blev till slut 2-2 mot Vadstena.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-17 18:13

Mycket kretsade kring Arvid Borell i Hägerstad. Laget fick en trippelchans dryga kvarten in i matchen. När bollen till slut hamnade hos Borell kunde han lägga den tillrätta och säkert placera in 1–0.

– Jag fick god tid på mig och det var extra skönt att se bollen gå in när det var så nära precis innan, sa Borell.

Hägerstad ledde välförtjänt så långt, men halvtimmen in i kampen kom Vadstena upp allt mer. De brände ett jätteläge med skott över, men kvitterade kort därpå. HIF återtog ändå kommandot innan halvtid. Arvid Borell dribblade loss i straffområdet och sökte passning, Då dök mittbacken Petter Gustafsson upp och bredsidade in 2–1.

– Det var lite oväntat att se Petter komma upp där, men det lönade sig att han orkade ta den löpningen.

I andra halvlek tog gästerna över spelmässigt och skapade bra tryck. De fick chansen att kvittera på straff, men Gabriel Jönsson lyckades rädda den. Knappt fem minuter från slutet fick han ändå vittja nätet igen. Vadstena kvitterade och knep en poäng.

– Visst är det synd att vi inte lyckas hålla undan, men vi orkade inte riktigt stå emot i andra. Insatsen var ändå ett fall framåt. Både laget och jag har behövt några matcher för att komma i form. Förhoppningsvis kan vi spela upp oss och sikta på att hänga kvar i femman, men vi är ett kompisgäng som spelar för att det är kul i första hand.

Tobias Claesson är en av profilerna i Hägerstad.
Tobias Claesson är en av profilerna i Hägerstad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!