Klar seger för ÅFF – nu är det bäddat för jätterysare

Striden om serieseger går vidare för Åtvidabergs FF. Men ÅFF måste ha hjälp i slutomgången för att passera Assyriska i tabelltoppen.

Daniel Rambin.

Daniel Rambin.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2020-10-10 19:00

– Vi ska se till att göra vårt och vinna sista matchen. Vad som händer i övrigt kan vi inte påverka. Men känns skönt att veta att seger ger minst kval. Det blir en riktig rysare, sa lagkaptenen Daniel Rambin.

Efter oavgjorda matchen på Gotland häromsistens hittade ÅFF snabbt tillbaka till vinnarspåret i division 2-fotbollen. Det blev 4–0 (2–0) i bortamötet med Newroz på blött och svårspelat underlag på Sätra IP och det var ungefär som det låter.

Det var inget snack.

– Kändes som vi hade bra kontroll över 90 minuter, sa Rambin.

Samtidigt vann tabellettan Assyriska FF sin match, 3–1 mot Huddinge, vilket betyder att det i stort sett är status quo och bäddat för ett jättedrama i slutomgången nästa lördag.

Läget just nu i kampen om serieseger och avancemang till ettan: Assyriska 28 poäng och 19 plusmål, ÅFF 28 poäng och 13 plusmål. Båda lagen spelar hemma, mot Rynninge respektive Arameisk Syrianska. Med tanke på målskillnaden krävs att Assyriska tappar poäng för att ÅFF ska en rimlig chans att passera.

Tredjeplacerade Forward vann till slut Örebroderbyt mot Rynninge med 1–0 och skuggar en poäng bakom tätduon.

– Rynninge har fortfarande en del att slåss för i botten och jag ser det inte alls som omöjligt att de ska kunna ta poäng av Assyriska. Bara att hoppas på det. Vi har gjort en jättebra säsong, men klart att vi hoppas på mer när vi är så nära, sa Daniel Rambin.

På lördagen var det mittfältarna som visade vägen: Mohammed Yousef spräckte nollan och Casper Creutz tråcklade sig fram till andra målet strax senare. Sedan kom 3–0 genom Theodor Skarp relativt tidigt i andra halvlek och var det inte avgjort innan så avgjordes det då. Rambin, mittfältare även han, avslutade sedan målskyttet i slutet.

Inte många spelare blev kvar efter degraderingen till tvåan i fjol, men 21-årige Rambin blev det och är nu den som leder återtåget. Det var inte många som trodde på det här läget efter 1–4 och 0–4 mot båda toppkonkurrenterna i första och tredje matchen för säsongen.

Men efter det har ÅFF bara tappat två poäng och skaffat sig skönt slagläge inför avgörandet.

– Det är inte så konstigt att man kan sucka lite när man tänker på de där tidiga förlusterna, men det hände något efter den sista och vi förstod att vi inte hade råd att förlora så mycket mer. Sedan dess har det rullat på. Gör vi det vi ska är vi svåra att slå, sa ÅFF-kaptenen belåtet.

Theodor Skarp sprang som vanligt mycket i ÅFF-anfallet.
Theodor Skarp sprang som vanligt mycket i ÅFF-anfallet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!