Klar seger för Hjorted/Totebo mot Överum

Under måndagskvällen tog Hjorted/Totebo emot Överums IK i en träningsmatch hemma på Hjortheden.

Under måndagskvällen tog Hjorted/Totebo emot Överums IK i en träningsmatch. Det svartklädda hemmalaget inledde visserligen matchen aningen knackigt, men spelade sedan upp sig.

Under måndagskvällen tog Hjorted/Totebo emot Överums IK i en träningsmatch. Det svartklädda hemmalaget inledde visserligen matchen aningen knackigt, men spelade sedan upp sig.

Foto: Jonathan Åhman/arkiv

Fotboll2020-06-22 21:41

Det var dock bortalaget Överum som inledde matchen bäst, men Hjorted/Totebo tog över tillställningen och kunde gå till halvtidsvila med en 4-1–ledning.

– Första kvarten är vi lite loja och släppte in ett mål på en kontring. Men sedan tog vi över helt och hållet, säger hemmatränaren Robert Hagelin.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att trycka på och det blev en mycket målrik historia, med totalt sju fullträffar i den andra halvleken. Matchen slutade till sist 8–4.

– Vi är lite nonchalanta i andra och släpper in en del onödiga mål, men samtidigt så gör vi ganska många. Så offensivt såg det väldigt bra ut. Jag tycker att hela laget gör en väldigt bra match.

Thomas Abwe, assisterande tränare i Överums IK, konstaterar att hans lag började matchen bra, men inte riktigt höll hela vägen.

– Första tio spelar vi ganska bra, men sedan får vi en utvisning och det blir som det blir. Vi hade inte heller vårt ordinarie lag riktigt. Vi fick en del skador på våra mittbackar och fick sätta ner spelare från mittfältet.

– Annars tycker jag att vi var med i matchen, det var lite enkla misstag som vi släppte målen på. Hjorted/Totebo var lite bättre, men inte så mycket.

För Överum väntar en ny träningsmatch redan nästa tisdag mot seriekonkurrenten Gunnebo IF. Thomas Abwe både hoppas och tror att man kan ställa ett någorlunda ordinarie lag på planen då.

– Vi har premiär mot Ankarsrum i augusti och då räknar vi med att alla ska vara tillbaka. Men redan mot Gunnebo hoppas jag att vi har lite mer folk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om