Klar seger för Hultsfred mot Högsby

Hultsfred tog en enkel seger mot Högsby hemma på Knektavallen i division 4 Vimmerby dam i fotboll.

Hultsfreds FK vann mot Högsby IK

Fotboll2024-09-07 14:23

Laget dominerade matchen, som slutade 7-1 (2-0).

Hultsfreds tränare Per Tuvesson kommenterade matchen:

- Högsby höll ihop försvaret i 35 min innan HFK gjorde två mål med snabba passningar på ett tillslag. I andra tappade Högsby orken efter 3-0 och siffrorna drog iväg. HFK bytte runt och var bra över hela planen med stabilt försvar och där Julia Ingemarsson/Melina Widén vann mycket på mitten och satte anfallet i spel.

Segern var Hultsfreds fjärde på de senaste fem matcherna.

Matchen var mållös till Hultsfred tog ledningen i 33:e minuten, genom Melina Widén.

Hultsfred gjorde också 2-0 strax före halvtidsvilan, genom Caroline Phalén. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Emma Billing och ökade ledningen för Hultsfred.

I 61:a minuten slog Julia Ingemarsson till, och gjorde 4-0.

Caroline Phalén, återigen, ökade Hultsfreds ledning i 79:e minuten.

Med åtta minuter kvar att spela reducerade Högsby genom Ida Albertsson. Men mer än så orkade Högsby inte med.

Hultsfred ökade ledningen till 6-1 bara en minut senare genom Alva Phalén.

Fyra minuter senare var det Caroline Phalén som såg till att Hultsfred ökade ledningen på nytt, till 7-1, och därmed fullbordade Caroline Phalén sitt hattrick. 7-1-målet blev matchens sista.

Med tre omgångar kvar är Hultsfred på tredje plats i tabellen, medan Högsby är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Hultsfred är Rosenfors. Lagen möts lördag 14 september 12.00 på Rosenfors IP.