Klara segrar för Rosengård och Kristianstad

6–2 till Rosengård mot IFK Kalmar – och 3–1 för Kristianstads DFF mot Hammarby. Topplagen gjorde vad de skulle i damallsvenskans 20:e omgång.

Rosengårds Karin Lundin noterades för ett hattrick i 6–2-segern över IFK Kalmar.

Fotboll2022-09-16 20:12

Men för Rosengård inledde det skakigt.

IFK Kalmar hade såväl 1–0 som 2–1 innan skåningarna kvitterade i slutet av den första halvleken.

I andra lade sedan serieledaren in ytterligare en växel hemma på Malmö IP.

Loreta Kullashi gjorde 3–2 i den 60:e minuten, en minut efter att Karin Lundin blev inbytt.

För det här var Lundins kväll.

Anfallaren gjorde 4–2 i 78:e minuten och följde upp med 5–2 tio minuter senare.

Och Lundin var inte klar där.

Hattrick

I matchens sista situation nickade hon in slutresultatet 6–2. Ett hattrick alltså, på drygt 30 minuter.

– Det var skönt att göra något mål, säger tremålsskytten i Viaplays sändning.

– Det är skönt, det viktigaste var tre poäng, vi var lite nervösa i första, men vi visste på något sätt att vi skulle trycka in fler mål.

Rosengård toppar tabellen med 48 poäng när sex omgångar återstår av damallsvenskan. Tre poäng bakom skuggar Kristianstads DFF som även de vann på fredagen.

På hemmaplan besegrades Hammarby med 3–1.

Amanda Jacobsen Andradóttir gjorde 1–0 redan efter sju minuter innan Tabby Tindell utökade ledningen i början av andra halvlek.

"Otrolig karaktär"

Emelía Óskarsdóttir gjorde sedan 3–0 med 20 minuter kvar innan Vilde Hasund putsade till siffrorna när hon reducerade till 3–1 i slutminuterna. Hammarby saknade inte målchanser i matchen och hade bland annat ett par chanser i målställningen.

– Vi är otroligt glada, man kan inte vara gladare en fredagskväll. Vi visar en otrolig karaktär, vinna med 3–1 är otroligt skönt, säger Josefin Harrysson.

Hammarby är elva poäng bakom Rosengård i topp medan IFK Kalmar är två poäng ovanför kvalplatsen i botten av tabellen.