Klart 75-åringen vill komma till spel: "På gång"

Spel eller inte? Det har funnits flera frågetecken kring det. Nu tycks det som att "75-åringen" Slätmons BK lyckas få ihop ett representationslag till kommande säsong. "Vi är förhoppningsfulla", säger ordföranden Martin Johansson.

Derbydags mellan Slätmon och Hägerstad i premiären? Det återstår att se, men SBK kommer av allt att döma till seriespel trots att det funnits en viss ovisshet.

Derbydags mellan Slätmon och Hägerstad i premiären? Det återstår att se, men SBK kommer av allt att döma till seriespel trots att det funnits en viss ovisshet.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2021-03-19 20:00

Ni som kan er lokalfotboll vet att det har varit några tuffa säsonger för Slätmons BK. Men hur jobbigt det än må ha varit stundtals att få ihop tillräckligt med spelare till matcherna, så har klubben alltid lyckats. 

– Det var tufft förra säsongen också, ungefär som vanligt. Till slut löser det sig alltid ändå. Killarna ställer upp så att vi får lag till matcherna. Men visst, vi vet att det finns många andra intressen om man spelar i sexan. Fotboll är inte alltid prio ett, om man säger så, tillägger Johansson med ett lätt skratt.

Till den här säsongen har det kanske varit mer ovisst än någonsin. 

– Normalt sett brukar vi träna inomhus, men det har vi inte gjort i år med tanke på coronatider. Vi har inte haft några tränare klara heller. Andreas Häll och Kristoffer Sjöqvist som tränade laget förra säsongen är inte kvar. 

Martin Johansson är trots detta förhoppningsfull...

– Vi har en tränare på gång. Vi för samtal och det känns som att vi är ganska nära att hitta en lösning, säger Martin Johansson som tillsammans med Simon Karlsson förmodligen kommer ha rollen som hjälptränare. 

Hur ser det ut på spelarsidan?

– Jag vet inte exakt, men vi har ingen förutom Kristoffer Sjöqvist som jag vet bestämt sig för att lämna. Samtidigt vet jag att han hade ett par kompisar från Linköping som spelade förra året. Hur de gör vet jag inte. Men vi har fått en del positiva svar och känslan är att vi kommer att lyckas i år också. 

Hur många spelare tror du krävs för att ni ska få ihop en trupp som håller en hel säsong?

– Svårt att säga, men 20 spelare vore bra. Att vi ska bli fler än så är svårt att tro nu. Det är klart att vi kommer få lägga ner mycket energi och ringa runt till spelare i år också. 

För Slätmons BK är 2021 ett speciellt år. Klubben har nämligen jubileum. 

– Vi fyller 75 år och det vore förstås kul om vi har ett lag i seriespel. Det skulle inte kännas bra annars, menar Johansson. 

Några resultatkrav har han förståeligt nog inte i det här läget. SBK har haft det väldigt kämpigt i flera säsonger med den biten. De två senaste åren har det inte blivit några poäng alls, men det var nära i avslutningen förra säsongen då laget föll med 1–2 i derbyt mot Hägerstad. Och det blir Kindaderby direkt i premiären 2021 också – om nu inte matchen flyttas fram. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!