Klart: AIK sparkar Grzelak – Goitom tar över

AIK sparkar tränaren Bartosz Grzelak efter gårdagens 0–3-förlust mot Slovacko i kvalet till Europa Conference League, meddelar den allsvenska klubben på sin hemsida. Förre storspelaren Henok Goitom tar över laget säsongen ut.

AIK sparkar tränaren Bartosz Grzelak. Arkivbild.

AIK sparkar tränaren Bartosz Grzelak. Arkivbild.

Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Fotboll2022-08-19 17:54

Efter en tid med mindre lyckade resultat har AIK:s fotbollsherrar, efter ett extrainsatt styrelsemöte, bestämt sig för att förändring behövs.

Solnaklubben bekräftar att tränaren Bartosz Grzelak sparkas med omedelbar verkan, och ersätts av förre AIK-anfallaren Henok Goitom.

Goitom ska leda laget under resten av året. Det blir 37-åringens första uppdrag som seniortränare på elitnivå.

"Vi är inne i en negativ trend där AIK under en period varken fått en sportslig utveckling, eller resultaten med oss, som tar oss till de mål som vi har satt för verksamheten. Bartosz har gjort ett stort och hedervärt arbete för AIK under svåra förhållanden när han tillträdde. Jag vill tacka honom för att han representerat AIK på ett professionellt vis och stått upp som en god ambassadör för klubben", säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius i ett uttalande.

Grzelak tog över som huvudtränare för AIK i juli 2020.

AIK ligger på femte plats i allsvenskan, sex poäng bakom serieledande Häcken. På söndag ställs "Gnaget" mot IFK Norrköping på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!