Klart – han byter klubb i femman: "Det är inga konstigheter"

Från IFK Tuna till SK Lojal. Det steget tar Filip Fungmark. "Klart att vi är nöjda och glada att han kommer tillbaka till oss", säger Venaklubbens ledare och starke man, Björn Jonsson.

Förstärker. Filip Ingemarsson återvänder till SK Lojal och lämnar därmed IFK Tuna

Förstärker. Filip Ingemarsson återvänder till SK Lojal och lämnar därmed IFK Tuna

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-07-24 17:00

Under onsdagen skrev vi att Lojals purfäska nyförvärv, Filip Fungmark, var den mest kortbelastade spelaren i trakten under vårsäsongen. Några fler varningar kommer han inte att dra på sig i Tuna-dressen. Hur det blir i Lojal återstår att se. 

Klart är i vilket fall att Fungmark återvänder till moderklubben i höst. 

Vad får ni med Filip i laget?

– Det är en allround spelare som egentligen kan spela på vilken position som helst. Han är ju också väldigt spelskicklig och en duktig passningsspelare, säger Björn Jonsson.

Varför byter han klubb?

– Det får du kanske ta med honom själv, men klubbarna var överens och det var inga konstigheter alls. Om jag förstår det rätt så hade de lite olika åsikter om något.

SK Lojal är nykomling i division fem i år efter att ha vunnit Vimmerbysexan under 2023. Laget ligger på åttonde plats inför omstarten. Bra kan tyckas av en nykomling, men tro inte att laget är särskilt nöjda med den placeringen: 

– Nä, nä. Inte alls. Vi trodde att vi skulle ligga högre upp. Jag vet inte varför det inte riktigt gått som vi hade hoppats, kanske att träningsnärvaron ändå varit lite för svag. 

Det finns hopp om en starkare höst. Avslutningen innan sommaruppehållet var magnifik enligt Björn Jonsson. Då besegrades nämligen topplaget Fågelfors med 5–1 – på bortaplan. 

– Vi spelade en fantastisk fotboll. Den bästa vi spelat på flera år. Det var roligt att se grabbarna. 

En del i den starka prestationen hade nyförvärvet Ilhan Pepeljak, som värvats in från division tre-laget Hemgårdarna. Nu avslöjar Jonsson att övergången blir permanent under hösten. 

– Det är såklart jättebra för oss. Ilhan är en mycket skicklig fotbollsspelare. Eftersom han ska bli pappa i höst så har han inte möjligheten att träna den mängd som krävs i division tre. 

Nu får också Lojal tillgång till nämnde Filip Fungmark. 

Höstpremiären spelas hemma mot tabelltian Djursdala SK 9 augusti. 

Då får däremot Lojal klara sig utan nyckelspelarna Ayman Abulhala och kaptenen Kastriot Jashari. 

– Ayman är avstängd och Kastriot är bortrest. Klart att det är två tunga tapp för oss, men vad jag känner till nu så är det bara dom två som inte kan spela den matchen. Dessutom är ju Filip spelklar för oss nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!