Klart: Han tar tillfälligt över efter Cifuentes

Martí Cifuentes och assistenten Xavi Calm har lämnat Hammarby för att omedelbart ta över som tränare i Queens Park Rangers. Nu är det klart vem som leder klubben i allsvenskans två avslutade omgångar: Abel Lorincz.

Martí Cifuentes ersätts tillfälligt som tränare i Hammarby av Abel Lorincz.

Martí Cifuentes ersätts tillfälligt som tränare i Hammarby av Abel Lorincz.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2023-10-31 18:28

Lorincz är assisterande tränare med analysansvar och en redan etablerad del av tränarstaben.

Det skriver Hammarby på sin webbplats.

"Abel är ett välkänt ansikte på Årsta för både spelar- och ledargruppen. Det innebär att startsträckan för honom blir relativt kort i förhållande till rutiner och relationer. Jag är fullt övertygad att Abel, med stöttning av övriga staben, kommer att genomföra de två återstående matcherna på bästa möjliga sätt", säger sportchefen Mikael Hjelmberg.

IFK Värnamo på bortaplan och Halmstad hemma återstår av säsongen.

"Mitt fokus kommer att vara att bygga energi i laget inför säsongens sista två matcher. Vi ska bygga spelet på lagets styrkor och ta det här i mål på bästa möjliga sätt. Jag ser fram emot att hjälpa klubben och laget i denna tillfälliga roll som huvudtränare" säger Abel Lorincz.

Processen med att rekrytera en permanent ersättare till Cifuentes är redan i gång.

"Målet är att vi ska ha en ny chefstränare och en fulltalig tränarstab på plats till försäsongsstarten 2024. Som alltid är det viktigare att det blir rätt än att det går fort" säger Mikael Hjelmberg.

Sportchefen Mikael Hjelmberg.
Sportchefen Mikael Hjelmberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!