Klart: Han tränar VIF-damerna 2020

Mikael Rinaldo fick ta över Vimmerby IF:s damlag när Jonas Karlsson slutade. Nu är det klart att han kommer vara huvudtränare även 2020.

Det är nu klart att Mikael Rinaldo fortsätter som huvudtränare i Vimmerby IF.

Det är nu klart att Mikael Rinaldo fortsätter som huvudtränare i Vimmerby IF.

Foto: Arkivbild

Fotboll2019-10-03 21:42

Håkan Ericsson, damansvarig i Vimmerby IF, om valet av Rinaldo som huvudtränare. 

 – Först och främst är det hans personliga egenskaper. Han har skapat otroligt bra stämning i truppen och fått med tjejerna på tåget. Hans engagemang har smittat av sig i höst, både på spelare och övriga ledare. 

Han fortsätter:

 – Micke har fått till ett väldigt go i truppen och vill väldigt mycket. Vi har egentligen inte kollat på några andra alternativ utan han har hela tiden varit förstahandsvalet, säger Ericsson om Mikael Rinaldo. 

Rinaldo har ett kontrakt över 2020, men det finns option att förlänga ett år. 

 – Vi brukar alltid skriva ett plus ett år, men vi vill väldigt gärna att han håller på några år. Vi hoppas att han kan behålla sin energi och sin ork i flera år, säger Håkan Ericsson. 

I övrigt kommer Stefan Bragsjö vara assisterande tränare i damlaget. Som lagledare vill klubben ha Jörgen Nilsson, men det är ännu inte klart, utan han vill fundera ett tag till. 

Att Mikael Rinaldo fortsätter som huvudtränare presenterades för spelartruppen under torsdagskvällen, då de hade lite avslutning med middag. Och beskedet fick ett varmt välkomnande. 

 – Det blev stora varma applåder när vi presenterade att Micke ska vara huvudtränare. Han fick flera kramar av spelarna och så. Det känns verkligen helt rätt för truppen, berättar Håkan Ericsson. 

Mikael Rinaldo om att vara huvudtränare för Vimmerbys damlag 2020:

 – Det känns jättebra. Jag känner ett stort stöd både från spelare och ledare. Jag tror det kommer bli jättebra, säger Rinaldo som blev glad över att spelarna tog emot beskedet positivt. 

 – Det kändes jättebra verkligen. Man vet ju aldrig vad de tycker. Jag har känt ändå som att vi har trivts ihop och att de har trivts med mig. Men det är klart att jag blev glad över att få ett positivt mottagande. 

Att Stefan Bragsjö blir assisterande tränare är Rinaldo nöjd över: 

 – Det känns jättebra med Stefan för vi har funkat fint ihop under hösten. Han sa ja direkt när jag ringde och frågade om han ville vara assisterande. Jag tror det kommer bli bra och det känns som att vi kompletterar varandra. 

Hur truppen kommer se ut är ännu inte klart. Klubben har ännu inte pratat med spelarna om huruvida de vill fortsätta eller inte. 

 – Vi ville vänta med det tills allt var klart med ledarstaben och så, berättar Håkan Ericsson. 

 – Det jag vet är att Frida Pöder, Malin Engström och Greta Koponen har blivit inbjudna av Husqvarna till provspel. Jag har dock inte pratat med tjejerna än hur de ställer sig till det, säger Ericsson. 

Mikael Rinaldo, VIF:s huvudtränare 2020, tillsammans med lagkaptenen Malin Söderlund.
Mikael Rinaldo, VIF:s huvudtränare 2020, tillsammans med lagkaptenen Malin Söderlund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!