Klart: Här är Gullringens nya tränare

Det har varit en snackis under en längre tid – men nu är det klart med tränare i Gullringens GoIF. Det blir Peter Magnusson som tar över som huvudtränare för division 4-laget. "Det blir spännande", säger Magnusson.

Här är Gullringens nya tränare: Peter Magnusson och Emil Eklund.

Här är Gullringens nya tränare: Peter Magnusson och Emil Eklund.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-11-24 17:42

Flera tränare har kopplats samman som tänkbar ersättare till Daniel Ohlsson på tränarposten. Nu är det stopp på spekulationer och tankar. På en pressträff på Gullemon i tisdags kväll presenterades Gullringens nya tränarlösning. Och det blir en rutinerad och erfaren tränarduo som tar över. Peter Magnusson blir ny huvudtränare och Emil Eklund assisterande. 

– Vi är jättenöjda med den här lösningen, säger Patrik Wärnehall och Mattias Sandh i sportgruppen. 

Om valet av Peter Magnusson som ny huvudtränare säger de så här: 

– Han gjorde jättebra resultat i Södra Vi, där han var med och tog laget från ett mittenlag i division sex, till ett topplag i femman.

När det gäller Peter Magnusson var det nog många som trodde att han skulle ta ett sabbatsår – även han själv. 

– Ja, haha. Det här hade jag inte räknat med för tre veckor sedan. Då hade jag planerat för att åka runt och titta på lokalfotboll nästa säsong. Det är bland det bästa jag vet. Så kom Gullringen in i bilden och ja...nu är det klart, säger Magnusson. 

Han har med framgång tränat Södra Vi IF de fyra senaste åren. Nu väntar en ny utmaning. 

– Jag ser verkligen fram emot det. Gullringen är en klubb som jag har växt upp med. Det är en klubb med anor och man vet vad de står för. Jag hoppas att jag ska kunna förvalta förtroendet och vara med och bidra med det jag kan.

Var det ett svårt val?

– Nej, egentligen inte. Det är bara ja eller nej. Det svåra är att bestämma sig om man har tiden och motivationen. Familjen sa ja och det som klubben presenterat för mig känns väldigt bra.  

Hur tror du att ditt val kommer att tas emot i Södra Vi?

– Det vet jag inte och det är inget jag vill spekulera om. Jag har haft fina år i Södra Vi och jag hoppas att det ska gå bra för dem. Men mitt fokus ligger på Gullringen nu. 

På frågan om han ska försöka få med sig någon spelare från sin tidigare klubb svarar han så här:

– Jag har inte varit involverad i värvningsprocessen, utan det har sportgruppen ansvar för och det låter som de gjort ett jättebra jobb. 

För Emil Eklund har Gullringens GoIF en speciell plats i hans fotbollshjärta. 

– Ja, det är klart. Jag är från Gullringen och brinner för klubben. Och så kommer det alltid att vara. 

För honom är det faktiskt fjärde sejouren som assisterande i gulsvart. 

– Jag har tidigare varit assisterande med "Nicke Dansbo" (Niklas Johansson), "Spätta" (Peter Hellenstierna) och Hasse Karlsson, säger Emil Eklund, som närmast kommer från rollen som tränare i Djursdala SK. 

Vad händer nu?

– Först och främst ska vi prata med spelarna och se hur de tycker och tänker. 

Någon målsättning är av förklarliga skäl inte satt ännu. 

– Det är ingen hemlighet vad Gullringen vill tillhöra, men vi ska ta det gemensamt med föreningen och sportgruppen, säger Peter Magnusson. 

För Gullringen handlar det nu om att bygga vidare med truppen. Både sportgruppen och tränarna är överens om att det redan nu ser bra ut, men att de är inte färdiga med lagbygget. 

För någon dag sedan presenterades tre nyförvärv: Robin Gustafsson, Daniel Johansson och Samuel Lindell. Sedan tidigare hade de gjort klart med målvakten Petter Gustafsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!