KLART: Här är lagen Södra Vi får möta i kvalet

Södra Vi IF får återigen kvala upp till division 4. Laget har lottats in i en kvalgrupp med tre andra lag och får åka söderut.

Södra Vi IF får återigen spela ett kvalspel.

Södra Vi IF får återigen spela ett kvalspel.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-10-11 16:14

För tredje året i rad ska Södra Vi IF kvala upp till division 4. SVIF slutade trea i "femman" den här säsongen, bakom IF Ariel och seriesegrande Djursdala SK. 

För Södra Vi väntar nu ett spännande kvalspel. På måndagen blev det klart att Torsås-Norra Tång (div. 5), Hovmantorp GoIF (div. 5) och klassiska Kalmar AIK (div. 4) står för motståndet. 

– Man har ingen koll på dem. Men det ska bli roligt att få spela kval, säger Pierre Brorsson, tränare i SVIF. 

Vad säger du om er säsong? 

– Jag är nöjd, absolut. Vi spelar kanske bort seriesegern där vi tappar lite poäng. Det var inte mot Djursdala vi tappade det, utan det var i matcherna innan där vi skulle tagit lite mer poäng. 

SVIF börjar borta mot Hovmantorp i helgen. Sedan väntar Kalmar AIK hemma på Ulfveskog innan man avslutar kvalet mot Torsås-Norra Tång på bortaplan.

Vinnarna av kvalgrupperna kommer garanterat att flyttas upp till "fyran". Tidigare har även exempelvis laget som blivit bästa tvåa i kvalet fått en plats. Det är osäkert om det blir så även det här året. 

Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund förklarar läget: 

– Det beror helt och hållet på hur många lag från Småland som åker ur division 3. Som det ser ut nu så kommer bara gruppvinnarna i kvalet till division 4 att flyttas upp. Men vi vet ingenting helt säkert förrän division 3-serierna är färdigspelade i mitten på november, säger Mats Larlind.

Pierre Brorsson, tränare för Södra Vi IF.
Pierre Brorsson, tränare för Södra Vi IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!