Klart: Kulusevski till Tottenham

Dejan Kulusevski är klar för Tottenham. Den 21-årige ytteranfallaren lånas ut från Juventus under 18 månader, bekräftar Londonklubben på sin hemsida.

Dejan Kulusevski byter Italien mot England. Arkivbild.

Dejan Kulusevski byter Italien mot England. Arkivbild.

Foto: Marco Alpozzi/AP/TT

Fotboll2022-01-31 17:31

Det ska även finnas en köpoption inblandad, som kan bli obligatorisk om Tottenham tar sig till Champions League eller om svensken spelar tillräckligt många matcher, uppger den initierade fotbollsjournalisten Fabrizio Romano.

Enligt Romano betalar Tottenham 10 miljoner euro (105 miljoner kronor) i en låneavgift och sedan eventuellt ytterligare 35 miljoner euro (367 miljoner kronor) för att göra övergången permanent.

På söndagskvällen satte sig den svenske landslagsmannen på ett plan från Turin till London, och passade på att skicka en hälsning till Juventus-fansen via de samlade journalisterna.

– Jag hade en väldigt fin tid här. Jag hoppas komma tillbaka någon dag, säger han i ett filmklipp.

Kulusevski köptes loss från Atalanta av "den gamla damen" under januarifönstret 2020, och skrev på ett femårskontrakt med topplaget.

Men han har fått sparsamt med speltid i Juventus den här säsongen. På 20 framträdanden, varav fem från start, har han bara lyckats sätta ett mål i Serie A.

Tottenham har även gjort klart med Kulusevskis lagkamrat Rodrigo Bentancur, skriver Premier League-klubben på sin hemsida. Tabellsjuan ska ha betalat 25 miljoner euro (262 miljoner kronor) för att köpa loss den uruguayanske mittfältaren från Juventus, enligt Fabrizio Romano.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!