Klart: Landslagsbacken återvänder till MFF

Landslagsmeriterade högerbacken Anton Tinnerholm är tillbaka i Malmö FF. Det meddelar den allsvenska storklubben på sin hemsida. "När Malmö ringer, då svarar man", säger Tinnerholm.

Anton Tinnerholm lämnar New York för Malmö. Arkivbild.

Anton Tinnerholm lämnar New York för Malmö. Arkivbild.

Foto: Adam Hunger/AP/TT

Fotboll2022-11-14 19:24

Efter årets fiaskosäsong satsar nu Malmö FF för att ta tillbaka SM-guldet. En första pusselbit är lagd då det står klart att Anton Tinnerholm, 31, ansluter från New York City FC.

"Jag har haft fem fina år i New York men det blev ett väldigt bra tillfälle att komma hem. När Malmö ringer, då svarar man. Att få komma hem till det här och gå ut och känna på gräset gör att man blir väldigt sugen på att bara gå ut och spela direkt," säger han på hemsidan.

Tinnerholm, med nio landskamper för Sverige på meritlistan, var starkt bidragande till MFF:s dubbla SM-guld och Champions League-äventyr under sin första sejour i klubben som varade 2014–2017.

I New York utsågs han 2020 till lagets mest värdefulla spelare och stannade i fem säsonger.

"Med Anton Tinnerholm i truppen får vi in en bevisad vinnarskalle av högsta klass som tillför mycket energi så väl på som utanför planen. Med sitt förflutna i Malmö FF kan Anton föreningen och har visat tidigare att han kan prestera i vår miljö", säger sportdirektören Daniel Andersson.

Anton Tinnerholm har skrivit på ett kontrakt som gäller till slutet på 2026.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!