Klart: Mittfältaren lämnar VIF

Efter degraderingen till division tre har Vimmerby IF landat några fina kontraktsförlängningar. Nu är det också klart med den första spelarförlusten.

Foto:

Fotboll2017-10-18 06:19

Hösten 2015 kom den då 20-årige Allan Zizinga till Vimmerby från Hvetlanda GIF. Blott två år tidigare hade den Uganda-födde mittfältaren börjat spela organiserad fotboll och sågs som en talang utöver det vanliga.

De två säsongerna i Vimmerby spolierades dock till stora delar av ett antal efterhängsna skador – och nu står det klart att Zizinga lämnar Vimmerby IF.
– Redan innan säsongen började bestämde jag att det inte skulle bli något mer spel med Vimmerby efter den. Nu vill jag ha en ny utmaning, säger Allan Zizinga.

Detta meddelande han även klubben för en tid sedan.

– Ja, vi har känt till det ett tag, så Allan har inte ingått i våra framtidsplaner, berättar sportchefen Johan ”JC” Carlsson.
– Allan var väldigt intressant när han kom till, oss, och det finns nog ingen i vår trupp som har tränat så mycket individuellt, men tyvärr har han åkt på många skador. Därför har vi inte fått ut max av honom i år, säger Johan Carlsson.

Ännu har inte Zizinga klart med någon ny klubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!