KLART: Nyckelspelaren har bestämt sig – lämnar VIF

Division 4-laget Vimmerby IF tappar nu en av sina allra bästa spelare. Anfallsesset Mohammad Jafr lämnar trakten och flyttar till Eskilstuna. "Tråkigt förstås, men samtidigt har det hängt i luften ett par år", säger verksamhetschefen David Lindgren.

Mohammad Jafr flyttar till Eskilstuna.

Mohammad Jafr flyttar till Eskilstuna.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2021-04-13 13:00

Sporten har tidigare skrivit om att det fanns frågetecken för Vimmerby IF:s anfallare Mohammad Jafr – och hans framtid i klubben.

Nu finns inga frågetecken längre. 31-åringen kommer att flytta till Eskilstuna och spela i division tre-klubben Eskilstuna/Syrianska.

– Mohammad har informerat att han lämnar och på gårdagens (måndagens) träning tog han avsked.

Vad innebär det att ni tappar honom?

– Förutom att han är en jäkligt bra kille, så är det såklart en spelare med spetsegenskaper som är svåra att ersätta rakt av. Även för åskådare och publik kommer han nog bli en spelare som kommer att saknas. Man vet aldrig vad som kommer att hända när han är inne på planen. När han spelar på sin högsta nivå är han riktigt, riktigt bra.

undefined
Mohammad Jafr flyttar till Eskilstuna.

Förra säsongen blev han skyttekung i serien (div. 4 NÖ) med 14 fullträffar, ett mål före anfallskollegan Rickard Thuresson.

Lindgren känner sig trots tappet av Jafr trygg med Vimmerbys offensiv:

– Är det en säsong som vi har råd att tappa en så pass skicklig spelare, så är det i år. Vi har många bra killar framåt och flera krigar om platserna, även utan Mohammad. Det är bara att önska honom lycka till i sin nya klubb och igår sa han att han kanske återvänder och gör som "JC" (Johan Carlsson) och spelar som 40-åring.

Positivt för VIF är att den skicklige backen/mittfältaren Mojeb Abdul Majed nu är spelklar för klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!