Klart: United värvar argentinsk landslagsback

Manchester Uniteds nye tränare Erik ten Hag vänder blickarna mot förra klubben Ajax när tredje sommarvärvningen nu är presenterad. Argentinske mittbacken Lisandro Martinez, 24, har skrivit på för den engelska storklubben, bekräftar man på sin hemsida.

Färske United-spelaren Lisandro Martinez, här i duell med förre United-floppen Alexis Sanchez. Arkivbild.

Färske United-spelaren Lisandro Martinez, här i duell med förre United-floppen Alexis Sanchez. Arkivbild.

Foto: Javier Torres AP/TT

Fotboll2022-07-17 16:28

Martinez gör nederländske vänsterbacken Tyrell Malacia och danske mittfältsstjärnan Christian Eriksen sällskap in genom Old Traffords dörrar.

Enligt The Athletic har den argentinske försvararen skrivit på ett femårskontrakt med klubben, med option på ytterligare ett, för en summa som uppges landa runt 580 miljoner kronor, plus drygt 105 miljoner kronor till i eventuella bonusar.

Manchester United själva skriver att man har kommit överens med Ajax om en övergång, men att spelaren fortfarande behöver genomgå en läkarundersökning, tillhandahålla ett arbetsvisum och skriva på kontraktet innan allt är helt klart.

Lisandro Martinez kom till Ajax 2019 och noterades för 74 matcher och sex mål för den nederländska jätten. Han har även representerat det argentinska landslaget sju gånger. Innan Martinez kom till Ajax spelade han för Newell's Old Boys och Defensa y Justicia i hemlandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!