Klart: Zidane slutar i Real Madrid

Efter en titellös säsong lämnar Zinedine Zidane tränarjobbet i storklubben Real Madrid. "Vi får respektera hans beslut", skriver klubben i ett uttalande.

Zinedine Zidane slutar som tränare i Real Madrid. Arkivbild.

Zinedine Zidane slutar som tränare i Real Madrid. Arkivbild.

Foto: Fermin Rodriguez/AP/TT

Fotboll2021-05-27 12:51

Det har ryktats en tid om att Zidane meddelat sina spelare om att han slutar efter säsongen. Nu bekräftar den spanska storklubben att den 48-årige fransmannen lämnar.

"Vi får respektera hans beslut och visa vår respekt och tacksamhet för hans professionalism, hängivenhet och passion de senaste fem åren och för vad han gjort för Real Madrid", skriver klubben i ett uttalande.

"Zidane är en av Real Madrids allra största och hans legendstatus går bortom vad han har gjort som tränare och spelare för vår klubb. Han vet att han alltid finns i hjärtat hos klubbens supportrar och Real Madrid kommer alltid att vara hans hem."

Zidane spelade sina sista år i Real Madrid, mellan 2001 och 2006 och återkom som tränare 2016. Han slutade 2018 men återkom 2019. Han har lett laget till två ligatitlar och tre Champions League-titlar men under hans sista säsong vid rodret blev klubben helt utan titlar för första gången på elva år.

För fem dagar sedan, i säsongsavslutningen, spelade Atlético Madrid bort Madrid-konkurrenten från ligatiteln.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!