"Värsta jag varit med om i mitt liv"

ÅFF-tränaren Anders Bååth stod som fastfrusen mitt på planen i Vänersborg – efter förlusten som innebar att Åtvidaberg åkte ur division 1. "Det är svårt att sätta ord på det just nu. Jag är otroligt besviken. På allt, sa Bååth med en röst som var på väg att brista.

Anders Bååth deppade ordentligt efter att ÅFF åkte ur.

Anders Bååth deppade ordentligt efter att ÅFF åkte ur.

Foto: Carl Holmqvist

Fotboll2023-11-11 18:32

Det var femte raka förlusten och efter sommaren har ÅFF bara tagit tre segrar. Det svaga hösten innebär nedflyttning.

Vad har gått fel?

– Svårt att säga just nu. Vi förlorar fem i rad, Det är många saker. Sämre prestationer, mindre energi, skador. Just nu är det otroligt tungt. Oavsett vad vi haft, för vi ville lösa det här idag, sa tränaren Anders Bååth.

Besvikelsen var stor.

– Det är en besvikelse mot alla. Jag är ytterst sportsligt ansvarig och vi har misslyckats och åkt ur. Det är fakta. Det är ett jävla misslyckande för mig, ledarstaben, spelartruppen, klubben, samhället och alla som bryr sig om ÅFF. Det är det tyngsta och värsta jag varit med om i mitt liv.

ÅFF fick en drömstart mot Vänersborg och ledde med 2–0 efter en kvart. Båda målen av André Gustafson. Vid seger skulle ÅFF klara kontraktet. Innan halvtid kunde Vänersborg reducera och i andra halvlek vände de matchen och skickade ÅFF ur serien. Även Vänersborg åkte ur trots segern.

Vad hände?

– Svårt att ha någon ordentlig analys, men det var den matchbild vi visste. Mycket dueller, bollar in bakom och fasta. De är starka och gör tre mål på det.

Vill du vara kvar och träna ÅFF nästa säsong?

– Nu kan man inte svara på det. Jag har haft den värsta kvarten i mitt liv. Så jag är inte i tillstånd att svara på det, sa Anders Bååth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!