Klassiska klubben över strecket

Seger – på nytt. Åtvidabergs FF tog en blytung vinst när Oddevold besegrades med uddamålet på Kopparvallen.

På säker mark - åtminstone nu. Åtvid vann mot Oddevold.

På säker mark - åtminstone nu. Åtvid vann mot Oddevold.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2018-10-14 09:35

Klassiska ÅFF låg länge sist i division ett Södra. Nu är de över strecket efter 26 spelade omgångar. Bara fyra återstår. Åtvid vann matchen mot Oddevold med 2–1, detta sedan inhopparen Alem Plakalo fått ikläda sig matchvinnarrollen. Han kom in i matchen efter drygt 20 minuter när Daniel Rambin tvingades utgå efter en duell. Plakalo tackade för förtroendet och satte 1–0 med sin första bollkontakt.

Efter kvittering av Oddevold var det dags för Plakalo att kliva fram igen. I den 77:e minuten kunde han rulla in segermålet.

– Det är alltid en skön känsla, först och främst att få vinna matchen, men självklart som anfallare att få göra mål. Man skapar något som hjälper laget, det är en underbar känsla, sa matchvinnaren till Corren och fortsätter:

– Jag är alltid nära målet och väntar på att chanserna. Anfallsspel handlar om mentalitet, du behöver alltid vara redo även om bollen inte kommer. Om du missar en chans så måste tro på att du kommer sätta en annan. Minuterna gick men jag var tålmodig och sa till mig själv att chansen kommer.

I Åtvidaberg spelade Mariannelundssonen Oskar Stejdahl hela matchen. Närmast väntar ny hemmamatch mot Ängelholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om