Klasskillnad i finalen – IFK Norrköping mästare

Rimforsa IF hade det tufft hemma mot IFK Norrköping i finalen av Östgötacupen. Division 1-laget IFK vann med klara 10–1.

IFK Norrköping jublar efter att ha utökat sin ledning till 3–1 mot Rimforsa IF i cupfinalen.

IFK Norrköping jublar efter att ha utökat sin ledning till 3–1 mot Rimforsa IF i cupfinalen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-09-30 20:49

Finalen av LågenergiHus Damcup spelades under onsdagskvällen på Hackelvallen i Rimforsa. Hemmalaget RIF, som spelar i division 3, mötte IFK Norrköping, som spelar i division 1. Och det var klasskillnad direkt. 

IFK tog tag i taktpinnen och satte två snabba mål till 2–0. RIF hade två bonusstraffar att utnyttja och valde att använda den första efter 2–0. Den satte Ida Engberg till 2–1. 

Kort därefter kom dock 3–1 för IFK och RIF bestämde sig för att ta sin andra bonusstraff. Den gången träffade Engberg stolpen och ut. 

IFK gick sedan upp till 5–1 innan halvtid och hade i princip redan avgjort matchen. Rimforsa fick inte till det offensiva spelet och tvingades ligga lågt och försvara sig när bortalaget tryckte på. 

Den andra halvleken såg mestadels ut som den första, där Norrköping kontrollerade bollinnehavet och öste på framåt. Målen fortsatte att komma och med kvarten kvar av finalen hade bortalaget en 10–1-ledning. Några fler mål blev det inte efter det och IFK kan därmed titulera sig som mästare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!