Klockren match när VIF bjöd på sprakande offensiv: De var bäst!

Japp, som väntat var serieledande Vimmerby numret för stort för Kenty. VIF gjorde en bra match och vann med 4–2. Här är betygen från matchen.

Många var bra när VIF dam vann enkelt.

Många var bra när VIF dam vann enkelt.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-08-24 14:46

5 stjärnor: Sarah Falkevall

Mötte sitt gamla lag och var mycket bra. Vänsteryttern var företagsam, finurlig och kom gång på gång runt på sin kant och avslutade med fina passningar snett inåt bakåt. Blev också målskytt.

4 stjärnor: Stina Kägu Bragsjö

Vi visste att Stina har bra löd i sin högerdoja. Jojo, nu vet vi det ännu mer. Nog för att hon påpassligt tryckte in 1–0 från nära håll, men det var framför allt hennes andra fullträff vi minns. I högerposition, en bit utanför straffområdet, slog hon till för kung och fosterland och fick se sitt monsterskott gå rakt upp i nättaket. Utöver sina mål stod hon för en stark insats spelmässigt. 

3 stjärnor: Frida Pöder

Så lugn och cool med bollen. Det ser ut som Frida har all tid i världen när den är vid hennes fötter. Var inblandad väldigt mycket i Vimmerbys fina offensiv – och fick efter flera bra möjligheter också näta. Det var vackert dessutom, när hon vände runt på en femöring och placerade bollen via stolpen i nät. 

2 stjärnor: Elin Lindqvist

Okej, okej. VIF-försvaret hade inte sin mest hektiska eftermiddag i år. Spelet var nämligen mestadels förlagt på offensiv planhalva. När väl Kenty attackerade så var mittbacken hur stabil och säker som helst. 

1 stjärna: Julia Rosin

Klok mittfältsgeneral som nästan hela tiden låg rätt i position och säkrade upp eventuella kontringsattacker från Kenty. Kaptenen jobbar hårt i det tysta och gör det riktigt bra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!