Klopp: "Har ingen sympati för ten Hag"

Sist i ligan efter två chockförluster. Manchester Uniteds nye tränare Erik ten Hag har fått allt annat än en drömstart. Det bekommer dock inte Liverpools Jürgen Klopp inför kvällens stormöte. –Känner jag sympati? Nej, säger tysken.

Jürgen Klopp känner inget medlidande med tränarkollegan Erik ten Hag. Arkivbild.

Jürgen Klopp känner inget medlidande med tränarkollegan Erik ten Hag. Arkivbild.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2022-08-22 10:50

Torsk med 1–2 hemma mot Brighton. Borta mot Brentford blev det än värre när Manchester United förnedrades med 0–4. Det mesta har gått snett för den mesta mästaren under Erik ten Hag inför kvällens jättematch mot ärkerivalen Liverpool.

Om det stör Jürgen Klopp? Knappast.

– Känner jag sympati? Nej. Gäller det fotbollsproblem, har vi alla problem, säger han till Liverpool Echo och fortsätter:

– Havet är fullt av hajar i fotbollsvärlden. Min sympati behövs inte. Det hjälper inte dem (United) och det skadar dem inte heller. Vi har alla våra egna problem.

Massiva protester väntas

Uniteds katastrofala säsongsinledning, och hittills undermåliga transfersommar, har ökat trycket på den redan hårt kritiserade ägarfamiljen Glazers. Stora protester väntas på och runt Old Trafford i kväll – ett mönster som känns igen.

När lagen skulle mötas på samma arena i fjol ställdes matchen in efter att 200 fans tagit sig in på planen i samband med protester inför drabbningen. Mötet flyttades och spelades i stället ett senare datum.

Skulle ett liknande scenario utspela sig i kväll vet Jürgen Klopp vad han vill se.

– Jag hoppas verkligen det inte kommer hända men om det gör det så tycker jag vi borde få poängen, säger han.

Tysken utvecklar sitt resonemang.

– Vi har ingenting med detta att göra och om supportrarna vill att matchen inte ska spelas så kan vi inte bara flytta den och trycka in den i en otroligt intensiv säsong.

Stjärnanfallaren avstängd

Manchester Uniteds säsongsstart är klubbens sämsta på 101 år och man riskerar att stå på noll poäng efter tre omgångar när måndagen blivit tisdag. För att undvika detta tros ten Hag ändra om lite i sin startelva.

Utskällde mittbacken och lagkaptenen Harry Maguire petas, rapporterar Manchester Evening News. In går dock inte svenske landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf, som missat de två första matcherna och är fortsatt skadad.

Det sägs i stället bli fransmannen Raphaël Varane som tar platsen bredvid nyförvärvet Lisandro Martinez. Den allra färskaste värvningen, Casemiro, är ännu inte spelklar efter sin övergång från Real Madrid. Brassen spås dock presenteras för hemmafansen under matchens gång.

Inte heller topptippade Liverpool har fått någon klockren inledning på säsongen. I premiären blev det enbart oavgjort mot nykomlingen Fulham (2–2) och senast ånyo en missräkning efter ett nytt kryss hemma mot Crystal Palace (1–1).

Uppgiften försvårades av att dyra stjärnförvärvet Darwin Nunez blivit utvisad efter att ha skallat en motspelare. Uruguayanen är därmed avstängd och missar kvällens match. Liverpool får dock alltjämt gälla som storfavorit.

Fakta: Senaste mötena mellan Manchester United och Liverpool

17 januari 2021: Liverpool–Manchester United, 0–0, Premier League.

24 januari, 2021: Manchester United–Liverpool, 3–2, FA-cupen.

13 maj, 2021: Manchester United–Liverpool, 2–4, Premier League.

24 oktober, 2021: Manchester United–Liverpool, 0–5, Premier League.

19 april, 2022: Liverpool–Manchester United, 4–0, Premier League.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!