Klopp skyller skador på tv-bolag

Som så många fotbollstränare är Liverpools Jürgen Klopp irriterad på det täta matchprogrammet som han anser leder till fler skador. Men Klopp skyller inte på corona, han skyller på tv-bolagen.

Liverpools tränare Jürgen Klopp tackar spelarna efter segermatchen mot Leicester.

Liverpools tränare Jürgen Klopp tackar spelarna efter segermatchen mot Leicester.

Foto: Laurence Griffiths/AP/TT

Fotboll2020-11-23 08:10

– Om vi spelar onsdag kväll och lördag vid 12.30 är jag inte säker på att vi ens kommer att ha elva spelare kvar. Det är likadant för alla topp sex-lagen men jag vet att ni tv-bolag inte bryr er, och det är problemet, säger tysken.

Klopp vill att tv-bolagen som sänder Premier League, Sky och BT, ska börja prata med varandra om att göra förändringar.

– Folk säger att vi kan rotera med spelare. Men vilka? Vi har anfallare att rotera med, resten är ungdomar. Så är det och det är okej, vi fajtas med de spelare vi har, men om ni tv-bolag inte börjar prata med varandra får ni se vad som händer, säger Klopp.

– Vi kan inte ändra tio, elva positioner, det är omöjligt. För vi kan inte bara ställa upp i en match, vi måste också se till att vinna.

Liverpool, just nu i delad tabelltopp med Tottenham, har en hel del skador i truppen. Bland dem mittbackarna Virgil van Dijk och Joe Gomez och mittfältarena Jordan Henderson och Thiago Alcantara. Och i söndagens match mot Leicester (3–0) tvingades Naby Keita gå av planen med befarad skada.

I Premier League tillåts inte fler än tre byten per match och Klopp förklarar varför man gör så sena byten i matcherna.

– För att vi måste vara beredda på att någon blir skadad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!