Två klubbar inleder samarbete: "Snackats om det länge"

Västerviks FF och Gunnebo IF har ingått ett officiellt samarbete i syfte att stärka båda klubbarnas verksamhet.

Peter Lönnblom, tränare Gunnebo IF.

Peter Lönnblom, tränare Gunnebo IF.

Foto: Filip Gustafsson

Fotboll2021-12-22 18:00

Andreas Andersson från VFF:s sportgrupp berättar att det här är något som varit aktuellt tidigare.

– Ja, redan för ett år sedan egentligen. Vi har haft diskussioner fram och tillbaka och nu har vi hittat en bra lösning på hur vi ska kunna samarbeta.

Hur kommer samarbetet att se ut i praktiken?

– Vi i VFF kommer att ha spelare som är kontrakterade av oss och tränar med oss men spelar matcher med Gunnebo. Den kan också bli regelrätta övergångar under säsong om till exempel en spelare i GIF får ett genombrott och är redo för spel högre upp. Istället för att stå ivägen för den spelaren kan han då lämna för oss direkt. Tanken är att det ska gynna båda klubbarna och spelarna, det ska finnas en naturlig väg att gå, säger Andersson.

Peter Lönnblom, tränare i Gunnebo IF:

– Jag hoppas och tror att det här ska bli något riktigt bra. Det har snackats om det länge och vi har nått till en punkt där vi insett att ska vi utveckla kommunfotbollen måste vi jobba tillsammans istället för emot varandra.

Hur ser du på att ni kan komma att kallas farmarlag till VFF?

– Det kommer säkert komma såna kommentarer, men det får vi ta. Det alla vill ha i Västervik är ett lag som är högre upp i systemet än division 3, då får de andra lagen anpassa sig efter det. Vi har inte den målsättningen att konkurrera med VFF idag utan vi vill komma så bra till vi kan utifrån våra resurser och vår verklighet. Vi ser det mer som ett samarbete för att utveckla Gunnebo IF och kommunfotbollen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!